Safin: Federerju nihče ne pride blizu, čeprav bi radi

ATP 30. Maj 20182:41 > 2:44
Photo by Olivier Anrigo/Getty Images

Nekdanji prvi lopar sveta in vedno zanimiv sogovornik Marat Safin ni zadovoljen s stanjem tenisa v karavani.

Photo by Olivier Anrigo/Getty Images

Nekdanji ruski teniški igralec Marat Safin se je v svoji profesionalni karieri lahko pohvalil s prvim mestom na ATP lestvici in zmago na OP ZDA leta 2000 ter z zmago na OP Avstralije pet let kasneje. 

38-letni Safin je za francoski L’Equipe govoril o stanju današnjega tenisa, njegovemu najtežjemu nasprotniku in zabavah v svojih mladih letih.

“Najboljši nasprotnik proti kateremu sem igral? Roger Federer, seveda. Njega je bilo nemogoče premagati. Vedno me je prisilil, da sem tekel po igrišču. Trenutno v tenisu ni dobrih novih igralcev. Ni unikatnega stila. Berdych in Dimitrov igrata identično in kdaj ju ne razločite. Đoković in Wawrinka prav tako igrata z istim slogom. Federer pa je unikaten, krajša točke, prihaja na mrežo. Vsi pravijo, da so sposobni igrati na istem nivoju, a nihče mu ne pride blizu,” je dejal Safin.

Moja najboljša zabava tekom kariere je bila tista po zmagi na US Opnu leta 2000. Bil sem mlad, odšel sem v ogromen nočni klub in sedel poleg Lennyja Kravitza. Ne spomnim se ničesar o tej noči, a ljudje iz moje ekipe so dejali, da je bilo vse odlično. Ko pri 20 letih pijete, se počutite kot junak. Spal sem kakšno uro, potem sem imel nekaj intervjujev. Cel dan sem se slabo počutil, potem pa sem se vrnil v normalo,” je še povedal Safin, ki je mnenja, da je največji trenutni “žurer” v karavani mladi Bernard Tomič: “Kot slišim, so njegove zabave nore. Če lahko izbira med tenisom in zabavo, se bo odločil za zabavo.”

Clive Brunskill Getty Images