Nočna čarovnija: Murray v klasiki premagal Copila

ATP 3. Avg 20189:16 > 9:16
Mitchell Layton/Getty Images

Nekdanji prvi teniški lopar sveta Andy Murray je vpisal še tretjo posamično zmago na turnirju serije 500 v Washingtonu, potem ko se je v četrtfinale uvrstil preko Romuna Mariusa Copila s 6:7 (5), 6:3, 7:6 (7:4).

Britanec Andy Murray, ki se počasi vrača v teniško karavano po poškodbi in operaciji kolka, je odigral še en zahteven obračun na turnirju serije 500 v Washingtonu. Z neugodnim Romunom Mariusom Copilom je igral tri ure in to v obračunu, ki se je začel šele okoli polnoči po lokalnem času. 

Koliko je Murrayju pomenila zmaga, je bilo vidno po koncu obračuna, ko je prepravljen z emocijami tudi zajokal.

Murray je imel največ težav s prodornimi servisi Romuna, ki je tekom treh nizov zadel kar 20 asev. Zelo dobro pa je Murray igral na drugi servis svojega nasprotnika in v ključnih trenutkih redno prihajal do prednosti. Prvi niz pa se je sicer zaključil povsem obratno, saj sta se igralca pomerila v podaljšani igri, v kateri je Murray povedel s 5:0, a je Copil povezal sedem zaporednih točk in dobil prvi niz. 

Na začetku drugega je Britanec hitro prišel do odvzema servisa in v nadaljevanju brez večjih težah izsilil tretji niz, ki se je spet končal po podaljšani igri. V tej je Murray diktiral tempo in jo dobil s 7:4.

Njegov nasprotnik v četrfinalu bo mladi Avstralec Alex de Minaur.