Ob 21.00 poslastica na SK 1: Đoković vs. Federer

ATP 5. Nov 201310:35 > 10:35

London – Danes se bosta na zaključnem turnirju osmerice v Londonu predstavila prva nosilca. Rafael Nadal ob 15.00 igra z Davidom Ferrerjem, Novak Đoković ob 21.00 v poslastici dneva proti Rogererju Federerju. V živo na SK 1!

Drugi dan bosta odprla Rafael Nadal in David Ferrer, ki sta se pred dnevi pomerila že v Parizu. V mestu luči je bil uspešnejši Ferrer, ki je tako le potrdil, da njegov rojak ob zaključku sezone ni v najboljši formi. Nadal kljub zajetni prednosti na prvem mestu lestvice ATP še nima zagotovoljenega prvega mesta ob koncu leta. Z zmago proti Ferrerju bi naredil prvi korak proti temu cilju, a kot pravi Španec to ni njegov prvi cilj.

Generalno gledano to ni moj glavni cilj. Pred petimi leti, ko sem igral v Londonu, je bilo drugače. Takrat sem imel veliko željo, da izpolnim te sanje in postanem prvi igralec na svetu. Sedaj sta moji prioriteti zdravje in visoka kvaliteta igre. Če bom prvi, dobro, v nasprotnem primeru pa tudi ne bo težava,” je dejal Nadal in na vprašanje novinarjev, če je prvi favorit za zmago v Londonu Novak Đoković, na kratko odgovoril: “Da.

Po španskem dvoboju bosta zvečer na sceno stopila še Đoković in Roger Federer. Švicar je očitno v zadnjem trenutku ujel pravo formo, Srb pa v zaključku sezone igra verjetno najboljši tenis v karavani. Strokovnjaki napovedujejo obračun poln nepredvidljivih potez. “On je Roger Federer in v karieri je dosegel res veliko. Nikoli ga ne smeš pocenjevati, dokler bo igral tenis,” je Đoković previden pred obračunom s Federerjem.

Oba obračuna si ekskluzivno oglejte na SK 1, kjer bo prvi paket prenosa iz Londona na sporedu od 13.00 do 16.30, nato pa še od 19.00 do 22.30.

London, zaključni turnir, ATP, v živo na SK 1:

Skupina A, ob 15.00:

Rafael Nadal (Špa/1) – David Ferrer (Špa/3)

Skupina B, ob 15.00:

Novak Đoković (Srb/2) – Roger Federer (Švi/6)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images