London: Murray ostaja vladar teniškega kraljestva

ATP 20. Nov 201620:18 > 20:27
Getty Images

Tekma za teniški prestol ni upravičila visokih apetitov. Čeprav je Murray včeraj proti Milošu Raoniću igral več kot 3 ure in pol ter po dvoboju priznal, da je utrujen, je Đokovića uspel premagati s 6:3 in 6:4. To pomeni, da je Škot ob koncu sezone zadržal 1. mesto na računalniški lestvici ATP.

Tole je bila statistika obračunov med Škotom in Srbom, s katero sta vstopila v dvoboj. Glede na štiriletno vladavino Novaka v O2 Areni in pa njegove predstave ta teden, je izgledalo, da bo “Nole” v finalu uspel pokazati tenis iz prve polovice sezone, ko je bil povsem razred zase. Vsi tisti, ki so tako napovedali, so se ušteli…

Murray in Đoković sta relativno brez težav dobivala igre do izida 3:2 v prvem nizu, potem pa se je začelo. Andy je imel v šesti igri najprej dve “brejk” priložnosti za vodstvo, kar je Srb še uspel ubraniti ter izenačiti, a že v naslednji servisni igri Đokovića je Murray uspel pobegniti na 5:3 ter rutinsko zaključiti niz na svoj servis.

Od rezultata 3:3 v prvem je Murray poskrbel za delni izid 7:1 (!), kar je pomenilo, da je Novak praktično odpisan. Sicer se je v drugem delu vrnil z zaostanka 1:4 na 3:4, vendar je Škot vseeno uspel zmagati in tako bo prvič v karieri prezimil na 1. mestu računalniške lestvice ATP.

Čestitam Andyu. Sezono zasluženo zaključuje kot prvi igralec sveta. Trenutno je res najboljši. Danes sem nekoliko prepozno začel igrati agresivno,” je po srečanju ob navdušenju publike povedal Đoković.

Andy je nato zelo “izpraznjen” dodal: “Zelo poseben dan je za nami. Z Novakom sva prvič v zgodovini turneje z zadnjm srečanjem odločala o tem, kdo bo na vrhu. Hvala ekipi, ki je veliko žrtvovala zame. Čestitke tudi Novaku za izvrstno sezono, v kateri mu je končno uspelo osvojiti Roland Garros.” 

Statističen podatek, ki ga ob današnjem srečanju velja izpostaviti je ta, da je Murray na čisto vseh dvobojih sezone 2016 uspel nasprotniku vsaj enkrat vzeti servis! 
Srečanje je na tribunah pospremilo tudi veliko število slavnih osebnosti (Kevin Spacey, Gerard Pique, Ana Ivanović, Bastian Schweinsteiger, Woody Harrelson, Jude Law:

https://twitter.com/ATPWorldTour/status/800422796530688000

Teniška sezona ATP se poslavlja do januarja, televizija Sportklub pa vam bo ta čas do začetka koledarskega leta 2017 krajšala z IPTL ligo v Aziji.