Becker: Nekoč Lendl, danes Đoković

ATP 9. Mar 202014:30 > 14:31
Getty Images/Julian Finney

Šestkratni zmagovalec turnirjev za Grand slam Boris Becker je izkazal veliko spoštovanje svojemu takratnemu nasprotniku in nekdanji številki ena svetovnega tenisa Ivanu Lendlu, ki je v soboto dopolnil 60 let.

Povezano

“Zares ga cenim in po mojem mnenju je Ivan Lendl danes eden najboljših trenerjev na svetu. Kot igralec je bil prvi, ki je predstavljal popolnega profesionalca v vseh pogledih – od strun na loparju, fizioterapije in pravilne prehrane,” je dejal Boris Becker, ki se je v svojih časih pogosto meril z ameriškim igralcem, ki je v soboto praznoval svoj 60. rojstni dan. 

“Ne poznam nikogar, ki je pred njim 100-odstotno živel za tenis. Danes je Novak Đoković tisti, ki to počne najbolje, a Ivan je bil v tem pogledu pionir.”

Lendl je osvojil osem turnirjev velike četverice (vse, razen Wimbledona) in kar 270 tednov preživel na vrhu ATP lestvice. Skupno je osvojil 94 turnirskih zmag, kot trener pa je doživel veliko uspeha v sodelovanju z Andyjem Murrayjem, medtem ko sodelovanje z Alexandrom Zverevom ni obrodilo toliko sadov.