Hewitt brani Thiema, upira se mu ideja velike trojice

ATP 1. Maj 202018:40 > 18:41
Elsa, Getty Images Sport

Legendarni Australec Lleyton Hewitt meni, da način, na katerega odbor igralcev ATP turneje želi pomagati slabše rangiranim tenisačem, ni primeren.

Glede na to, da je teniška sezona “zamrznjena” zaradi pandemije koronavirusa, so številnim tenisačem izpadli pričakovani dohodki. Nekateri najboljši igralci na svetu so zato ob sodelovanju krovne organizacije ATP predlagali ustanovitev sklada za pomoč slabše rangiranim tenisačem. Pobuda vključuje odrekanje denarju tistih igralcev, ki se nahajajo med najboljšo stoterico.

Povezano

 Nezadovoljstvo nad takšnim konceptom je že izrazil Dominic Thiem. “Domija dobro poznam. Kar želi povedati je, da nima nikakršnih težav z doniranjem sredstev ustanovam, ki to trenutno potrebujejo,” je ocenil Hewitt.

Legendarni Avstralec je mnenja, da ideja res ni posrečena: “Poglejte primer Jamesa Duckwortha recimo. Zanj sem prepričan, da gara kot zmešan, naredil je vse, da bi prišel med najboljših 100. Trenutno ne služi ničesar. Je v minusu. Vseeno pa ATP od njega zahteva, naj donira 5 ali 10 tisoč dolarjev igralcem, ki so slabše rangirani in pač niso tako naporno trenirali, kot on. Mislim, da to ni OK.”

Duckworth je 83. igralec sveta in naj bi sodeč po pobudi slabše rangiranim tenisačem doniral 5000 dolarjev. V karieri je z nagradami zaslužil 1.65 milijona, samo letos 121.317 dolarjev.