Se Becker ponuja Federerju?

ATP 17. Feb 201711:56 > 11:57
Getty images/Nadine Rupp

Nekdanji trener Novaka Đokovića Boris Becker v zadnjem času kar precej omenja Rogerja Federerja, zato so nekateri mediji začeli špekulirati o tem, da se je Nemec ogrel za to, da v nadaljevanju sezone trenira švicarskega tenisača.

Becker se je po triletnem sodelovanju z Đokovićem vrnil pred komentatorske mikrofone in sedaj pomaga nemškemu Eurosportu, vendar pa ga kot kaže vseeno mika trenerski posel.

Seveda bi se rad spet ukvarjal s tem delom, toda hkrati mi je zelo pri srcu tudi komentiranje, ali pa karkoli drugega v povezavi s tenisom,” je dejal Becker.

Njegov mlajši rojak Aleksander Zverev je javno izrazil željo, da Becker postane njegov trener, vendar pa bi Boris kot kaže raje treniral Federerja: “Osvojiti 18 turnirjev za Grand Slam je velik dosežek. Komu sploh lahko uspe kaj takega? Federer je to naredil tako, da vse skupaj izpade kot otročje lahko delo. Njegova elegantnost in obnašanje pri doseganju teh rezultatov je nekaj, kar v prihodnje ne bo uspelo prav mnogim športnikom,” je bil glede švicarjeve zmage na OP Avstralije dejal Becker.

Pred nekaj meseci se je zastavljalo vprašanje, kdaj bo Novak presegel Rogerjev rekord po zmagah na turnirjih velike četverice, sedaj pa se je to vprašanje spremenilo v ‘ali mu bo sploh kdaj uspelo?’. Mislim, da Nadalu in Novak lahko dohitita Federerja, toda on še ne bo tako hitro končal. Pogosteje bo zmagoval, bolj si bo želel tekmovati. Vrhunski tenis precej bolj sloni na psihološki pripravljenosti, kot pa na trenutni formi. Zrelost igralcev je izjemnega pomena,” zaključuje Becker.

Federer je v zadnjih letih sodeloval s kapetanom švicarske Davis Cup reprezentance, Severinom Lüthijem, od lani pa mu pomaga tudi Ivan Ljubičić.