Thiem: Napadi na Đokovića so nizkotni

Srdjan Stevanovic / Getty Images

Tretji lopar sveta Dominic Thiem je izjavil, da Novak Đoković ni prekršil nobenega zakona z organizacijo Adria Toura, zato ne razume, zakaj je tako obrekovan.

Turnir Adria Tour je potekal dva tedna v Beogradu in Zadru. Moral bi še nekoliko dlje, a so tekmovanje prekinili po objavi, da je Grigor DImitrov pozitiven na koronavirus. Kasneje se je izkazalo, da so okuženi tudi Novak Đoković, Borna Ćorić in VIktor Troicki.

Zaradi organizacije turnirja in vsega ostalega dogajanja ob tem, se je najboljši tenisač na svetu znašel pod plazom kritik.

“Ni mi jasno, zakoj tako napadajo Đokovića. Niti enega zakona ni prekršil. To mora biti jasno,” je dejal Thiem, ki je zmagal na turnirju v Beogradu.

“Bil sem v Nici, videl slike drugih mest … Situacija ni nič drugačna kot v Beogradu. A želijo napadati Novaka. To je nizkotno …”

Na Adria Touri je prisustvoval tudi Alexander Zverev. Mlademu Nemcu so mnogi zamerili, da po vsem tem ni bil v odrejeni dvotedenski karanteni, ampak se je pojavil na neki proslavi.

Do njega se obnašajo, kot da je še fante, a je že odrasel človek pri 23. letih. Jasno, naredil je napaku, ampak ne razumem, zakaj se toliko vmešavajo in komentirajo,” je dodal Thiem.