Thiem je najbližje, da prekine dominacijo velike trojke

ATP 12. Jul 202020:27 > 20:30
Getty Images

Legendarni Stefan Edberg meni, da je Dominic Thiem najbližje temu, da prekine dominacijo Novaka Đokovića, Rafaela Nadala in Rogerja Federerja.

Dominic Thiem je januarja v finalu OP Avstralije z 2:1 v nizih vodil proti Novaku Đokoviću, a je srbski zvezdnik izid uspel spreobrniti. Avstrijec je izgubil tudi dva finala Roland Garrosa proti Rafaelu Nadalu.

Da, Thiem je najbližje, pokazal je, da bi lahko letos osvojil OP Avstralije, to je bila zanj dobra možnost. Če ne bi bilo Rafe, sem prepričan, da bi osvojil Roland Garros, on je trenutno najbližje veliki trojki,” je dejal Stefan Edberg in dodal: “Prav tako je velik potencial pokazal Zverev, malce je zašel na poti, toda ne rabi veliko, da se vrne. Tsitsipas prav tako trka na vrata, tukaj je. Lahko bi dodal še ekaj igralcev, toda v tem trenutku je Thiem prvi. V zadnjih 10-12 letih tenisu dominirajo trije ali štirje igralci, osvajajo vse grand slam naslove.”

Edberg izpostavlja, da je neverjetna dominacija velike trojke dobra za šport, vendar bi bilo zelo dobro videti tudi mladega zmagovalca, dokler so Novak Đoković, Rafael Nadal in Roger Federer še vedno aktivni.

Šved je osvojil šest grand slam turnirjev. Na vseh prizorišlih je slavil po dvakrat, razen na Roland Garrosu, kjer je leta 1989 zaigral v finalu.