Cicipas: Ni velike trojke, imamo veliko priložnost

ATP 28. Mar 202116:22
Daniel Pockett/Getty Images
Daniel Pockett/Getty Images

Grški teniški igralec Stefanos Cicipas poudarja, da je konkurenca na mastersu v Miamiju izjemno velika pa čeprav na turnirju ni Novaka Đokovića, Rafaela Nadala in Rogerja Federerja.

Cicipas se je na prvem mastersu v letošnji sezoni uvrstil v tretji krog potem, ko je s 6:1 in 6:4 premagal Damirja Džumhurja.

“Z zmago sem zadovoljen. Dobro sem igral. Mogoče moj nasprotnik v zadnjem obdobju ni imel dobrih rezultatov, a sposoben je pripraviti presenečenje,” je dejal Stefanos.

“Dobro sem serviral, v tem pogledu sem zelo napredoval.”

V Miamiju ni Đokovića, Nadala in Federerja zato obstaja velika verjetnost, da bo nekdo od mladih osvojil svojo prvo lovoriko na turnirju serije 1000.

“Nobenega dvoma ni, da je pred nami velika preizkušnja, ker ni velike trojke. Toda na neki točko bodo popolnoma prenehali igrati. Ne vem kdaj se bo to zgodilo. Toda tudi brez njih je tukaj veliko igralcev, ki lahko osvojijo naslov. Imamo generacijo fantov, ki bodo kmalu na vrhu, so fantastični igralci. Ta turnir je velik izziv in velika priložnost za vse nas,” je dejal Stefanos.

Njegov naslednji nasprotnik bo Kei Nišikori. Dvoboje iz Miamija lahko spremljate na Sportklubu.