V zasluženi pokoj odhaja Daniel Nestor

Davisov Pokal 16. Sep 201810:09 > 10:22
Twitter

Svojo zadnjo profesionalno srečanje je včeraj odigral kanadski veteran Daniel Nestor. Teniški igralec, rojen v Beogradu kot Daniel Nestorović, je v svoji karieri slovel predvsem kot izvrsten igralec dvojic.

Nestor, ki je na začetku tega meseca dopolnil že častitljivih 46 let, je za Kanado v Davisovem pokalu zbral skupno kar 48 zmagovalnih vikendov, pri čemer je dobil 33 srečanj v dvojicah, zbral je 53 nastopov v dresu z javorjevim listom na prsih, trenirko reprezentance pa je oblačil kar 25 let zapored.

Na ATP turneji je igral dolgih 29 let, v katerih je zbral 91 naslovov, najbolj vrednih pa je jasno 8 naslovo na turnirjih vleike četverice v konkurenci moških dvojic ter še štirje v konkurenci mešanih parov. Enega izmed teh si bomo še posebej zapomnili Slovenci, saj je leta 2011 v Meblournu slavil skupaj s Katarino Srebotnik.

Nestor je leta 2000 osvojil tudi zlato medaljo na OI v Sydneyu, ko sta v finalu s Sebastienom Lareaujem ugnala kultno navezo Todd Woodbridge/Mark Woodforde. Med dvojicami imata v zgodovini tenisa več naslovov samo dvojčka, Bob in Mike Bryan.