Sinner Italijo po 47 letih vrnil na teniški prestol (VIDEO)

ATP 26. Nov 202320:38 0 komentarjev

Italija je zmagovalka letošnjega Davisovega pokala. V finalu v Malagi so Italijani že po posamičnih dvobojih z 2:0 ugnali Avstralce. Zmagi sta zabeležila Matteo Arnaldi in Jannik Sinner.

Na prvem dvoboju med Matteom Anraldijem in Alexeiem Popyrinom so gledalci spremljali zanimivo in napeto borbo. Arnaldi je prvi niz dobil s 7:5, nato pa je Popyrin izenačil (6:2). V tretjem nizu je odločala deseta igra, ko je Italijan odvzel začetni udarec nasprotniku (6:4) in s tem svojo reprezentanco popeljal v vodstvo z 1:0.

Drugi dvoboj je bil veliko bolj enostranski. Jannik Sinner je spet dokazal, da je v izjemni formi. S 6:3 in 6:0 je odpihnil Alexa De Minaurja in Italiji priigral veliko zmago.

Sinner je blestel že v soboto, ko je ugnal Novaka Đokovića.

Italijani so tako drugič v zgodovini osvojili Davisov pokal. Prvič jim je to uspelo davnega leta 1976, ko so bili boljši od Čila. V finalu so sicer naši zahodni sosedi skupno nastopili osemkrat, osvojili pa šele drugi naslov.

Italijani so se pridružili Hrvaški, ki ima prav tako dva naslova. Več jih imajo ZDA (32), Avstralija (28), Velika Britanija in Francija (po 10), Švedska (7) in Španija (6).

“Zagotovo ta zmaga mojim rojakom pomeni ogromno. Tako za tiste, ki so nas prišli spodbujat v Malago, in tiste, ki so za nas navijali prek malih zaslonov. To je velika stvar,” je po dvoboju za RAI dejal 22-letni Sinner.

“To sezono smo precej trpeli, a smo ekipa, združena v zasledovanju istega cilja. Zdaj se lahko z nasmeškom na obrazu ozremo na ta uspeh. Končati sezono na takšen način je sijajno. To nam bo dalo dodatno spodbudo med pripravami na novo sezono,” je še dodal mladi Italijan, ki v izločilnih bojih dobil vse tri posamične dvoboje ter dva med dvojicami.

Davisov pokal, finale:

Nedelja, 26. november:

Avstralija – Italija 0:2

Alexei Popyrin – Matteo Arnaldi 5:7, 6:2, 4:6;

Alex de Minaur – Jannik Sinner 3:6, 0:6.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!