Primož Roglič na domačem pragu do prestižne nagrade (VIDEO)

Kolesarstvo 26. Nov 202318:59 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

V Monaku je zadnjo novembrsko potekala tretja izvedba dobrodelne in ekshibicijske kolesarske dirke. Na njej je zmagal Slovak Peter Sagan, znova pa sta se je udeležila tudi slovenska zvezdnika Tadej Pogačar in Primož Roglič. Prvi je na koncu zasedel drugo mesto (za Saganom in pred Markom Cavendishom), Roglič pa je vrhunec dneva dočakal že pred začetkom dirke.

Pred dobrodelno preizkušnjo, na kateri je v ospredju tudi ozaveščanje vseh deležnikov prometa, se je Primož Roglič skupaj s sinom Levom udeležil kratke dirke z otroki. Po ulicah Monaka, kjer zadnja leta stanuje prav tako kot Tadej Pogačar, je pozdravljal zbrano množico. Pred startom prave ekshibicijske dirke, ki je v kneževino privabila tudi poznejšega zmagovalca Petra Sagana in britansko legendo Marka Cavendisha, med njima pa je dirko končal prav Pogačar, je Rogliča dočakala posebna čast.

Po več treh letih je v last prejel nagrado, imenovano zlato kolo. Zasavec je v pandemično zaznamovani sezoni 2020 osvojil najprestižnejšo nagrado v svetu kolesarstva, a je zaradi številnih omejitev zaradi koronavirusa fizično še ni prejel. Do danes. “Bolje pozno kot nikoli. Komaj še vem, za katero leto gre,” je 34-letnik v šali dejal ob kratki podelitvi monaških organizatorjev.

Roglič je bil v vseh naslednjih letih kandidat za Velo d’Or, a so jo po vrsti prejeli Tadej Pogačar (2021), Remco Evenepoel (2022) in Jonas Vingegaard (2023).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!