“Federer bi igral za vedno”

ATP 18. Dec 202012:27 0 komentarjev
Julian Finney, Getty Images

Prvi cilj Rogerja Federerja je, da bo pripravljen za začetek sezone, drugi, da se bo v Wimbledonu boril za zmago, je odkril njegov trener Ivan Ljubičić.

Roger Federer je zadnjič igral januarja, nato pa zaradi poškodbe kolena končal sezono. Na igrišče naj bi se vrnil na OP Avstralije.

“On želi igrati za vedno. Prvi cilje je jasen. To je, da se pripravimo za prve turnirje v letu 2021. Potem bomo videli. Lahko bi rekle, da je Wimbledon tudi cilj, kar za njega tudi je vedno. Govorili bomo o programu, ko bomo imeli več informacij,” je dejal Ivan Ljubičić.

Rafael Nadal se je v letu 2020 po številu osvojenih lovorik izenačil z Rogerjem Federerjem (20). “Težko bo zamenjati Federerja in Nadala. Toda mislim, da tenis kot šport ni ogrožen. Kariero so končali Borg, McEnroe, Agassi in Sampras, … Rafa in Roger ne bosta izginila, ko bosta nehala igrati. Mislim, da bosta ostala v športu.”

Ljubičić je spregovoril tudi o nazivu “najboljšega vseh časov”: “Jasno je, da so grand slami najpomembnejši. Toda v preteklosti je bilo drugače. Ne moremo primerjati rezultatov Laverja, Borga, McEnroa in današnjih igralcev. Ob slamih so tu tudi ostali turnirji, uvrstitev na lestvici. Nisem prepričan, da je najuspešnejši takoj tudi najboljši vseh časov. Pomembno je tudi tisto, kar so naredili za neko ero, za njihovo nasledstvo.”