Federer prijavljen za Basel, bo nastopil že prej?

ATP 26. Apr 202215:54
Foto: Julian Finney, Getty Images Sport

Roger Federer okreva po operaciji kolena. Datum vrnitve na teniška igrišča še vedno ni povsem jasen, znano pa je, da bo oktobra zaigral na turnirju v domačem Baslu.

Roger Federer je na tekmovalnem seznamu za domači turnir v švicarskem Baslu, ki se začne 25. oktobra. 20-kratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam je turnir v Baslu osvojil že desetkrat, zaenkrat to ostaja tudi zadnja lovorika v njegovi karieri. Pokal je dvignil leta 2019.

Federer je nazadnje nastopil na Grand Slamu v Wimbledonu 28. junija. Prebil se je v četrtfinale turnirja na sveti travi, tam pa ga je ugnal Poljak Hubert Hurkacz s 6:3, 7:6 (4) in 6:0.

Švicar je po Wimbledonu šel pod nož. Prestal je operacijo kolena, pri 40-letih pa je okrevanje daljše kot pri tenisačih v začetku kariere. Pred nekaj dnevi je potrdil, da bo zaigral najhitreje ob koncu poletja, potrjeno pa je, da bo na igriščih v Baslu konec oktobra.

V medijih so se že dlje časa pojavljali številni namigi o njegovi vrnitvi oziroma celo o upokojitvi. Zaenkrat Federer ostaja vpet v teniško karavano.

Komentari

Vaš komentar