Medvedjev ugnal Đokovića za ruski finale v Dubaju

ATP 3. Mar 202318:44
Foto: AP Photo/Kamran Jebreili via Guliverimage

Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov sta finalista turnirja v Dubaju. Prvi je bil v polfinalu boljši od prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića, drugi pa od Nemca Alexandra Zvereva.

Andrej Rubljov, ki v Dubaju brani lanski naslov, je svojega dobrega prijatelja Alexandra Zvereva ugnal v dveh nizih. Boljši je bil s 6:3 in 7:6 (9). Rubljov je izkoristil šesto zaključno žogico in po približno dveh urah igre prvič v svoji profesionalni karieri ugnal tokratnega nasprotnika. Vseh dosedanjih pet dvobojev je dobil Nemec.

Zaključna točka dvoboja Rubljov – Zverev:

V finalu ga zdaj čaka njegov rojak Danil Medvedjev, ki je bil v polfinalu zanesljivo boljši od prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. Ugnal ga je s 6:4 in 6:4. V štirinajstem medsebojnem dvoboju je Rus petič slavil.

Đoković nocoj ni bil pravi. Na voljo je imel le eno žogico za odvzem začetnega udarca, ki jo je izkoristil, a sam je igro na svoj servis izgubil trikrat. Ob tem je Srb sicer zadel več winnerjev od svojega tekmeca, naredil pa dvakrat več neizsiljenih napak kot Medvedjev.

Za Đokovića je bil to prvi poraz v letu 2023. Dobil je prvih dvajset dvobojev sezone. Medvedjev je prejšnji teden slavil na turnirju v Dohi, teden pred tem pa v Rotterdamu.

Zadnja igra dvoboja Medvedjev – Đoković:

Medvedjev in Rubljov sta se med seboj pomerila šestkrat. Uspešnejši je Medvedjev s štirimi zmagami.

ATP 500, Dubaj, polfinale:

Petek, 3. marec:

Alexander Zverev (Nem) – Andrej Rubljov (Rus) 3:6, 6:7 (9)

Novak Đoković (Srb) – Danil Medvedjev (Rus) 4:6, 4:6

Komentari

Vaš komentar