Murray: Ne bom obupal

ATP 10. Mar 202112:12
Andy Murray
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Andy Murray se od operacije kolka leta 2017 neuspešno vrača v vrhunsko formo. Nekdanja številka ena moškega tenisa in zmagovalec štirih turnirjev za grand slam je trenutno šele 114. igralec ATP lestvice.

Murray je še vedno prepričan, da se lahko v bližnji prihodnosti znova bori za največje lovorike.

Še vedno obožujem tenis, rad ga igram. To je moja največja motivacija. To mi vsako jutro vlije dodatne motivacije, da dobro treniram. Tenis je tisto, kar znam najbolje početi. Že sama misel na upokojitev mi pomaga, da vidim, koliko strasti je še v meni in da še vedno obožujem ta šport. Ne želim obupati,” je povedal izkušeni Murray.

Britanec je od povratka na igrišča leta 2017 osvojil samo en turnir. Najboljši je bil na turnirju serije 250 v Antwerpnu leta 2019. Nedavno je v Rotterdamu izpadel v 2. krogu, kjer ga je premagal kasnejši zmagovalec Andrej Rubljov.

Vtisi z Nizozemske so mešani. Uspel sem premagati Haaseja, čeprav večji del obračuna nisem igral dobro. Do konca sem se boril, to se je izplačalo. Proti Rubljovu je bila zgodba obratna. Napravil sem nekaj napak in bil takoj kaznovan. To je bilo frustrirajoče. Vem, da lahko napredujem in na tem bom v naslednjih tednih delal,” je rekel 33-letni Murray.

Komentari

Vaš komentar