Murray ni presenečen: Mladi igralci so daleč od Novaka

Murray
REUTERS/Charles Platiau

Britanski tenisač Andy Murray je po končanem OP Avstralije dejal, da ga končna zmaga Srba Novaka Đokovića ni presenetila. Murray meni, da nova generacija igralcev še vedno ni niti blizu starejšim zvezdnikom, a tudi priznal, da obračunov z Melbourna ni veliko gledal, saj je tudi sam želel igrati.

Murrayju je nastop v Melbournu preprečil koronavirus. Britanec se je okužil vsega nekaj tednov pred odhodom v Avstralijo, zato je moral ostati doma.

Zelo malo sem spremljal obračune na turnirju. Želel sem biti zraven, zato mi je bilo težko. Na družbenih omrežjih sem prenehal slediti vsem igralcem, ker nisem želel gledati vseh slik,” je priznal Andy Murray in nato pokomentiral tudi razplet prvega grand slama nove sezone.

Povsem drugače je, ko vračaš servis v finalu kot pa v polfinalu in četrtfinalu. Še posebej, ko na drugi strani stoji 17-kratni zmagovalec grand slamov. To je lahko zastrašujoče, mladi pa niso uspeli dokazati, da so blizu nivoju izkušenejšim tekmecem. Na US Opnu je Thiem naredil, kar je bilo potrebno narediti za zmago, a če Novak ne bi zadel linijske sodnice, menim, da bi bilo vse drugače.

Murray je letošnjo sezono v času grand slama začel s porazom v finalu Challengerja v Italiji, kjer ga je premagal Ukrajinec Ilija Marčenko.