Nadal: Pod vplivom hudih bolečin igram že leta

ATP 2. Mar 202120:03
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Španec Rafael Nadal se ni želel spuščati v debato o tem, kdo je najboljši tenisač vseh časov - Roger Federer, Novak Đoković ali on.

Mislim, da ne bi bilo primerno, če bi jaz sodeloval v tej debati. Ljudje nas radi primerjajo in razpravljajo o tem kdo je boljši. Imam odličen odnos z Rogerjem in z Novakom. Rivali smo samo na tekmi, zunaj terena smo dobri prijatelji,” je dejal Nadal.

“Ko bom zaključil s kariero, bo veliko časa za analizo mojih dosežkov. Takrat bomo videli, kje se bo znašlo moje ime v svetu tenisa. Nikoli si nisem predstavljal, da bom tako uspešen,” razkriva Rafa.

Trenutno drugi tenisač sveta se ne spomni, kdaj je nazadnje igral brez bolečin:

V zadnjih letih je bolečina vselej prisotna. Z bolečino sem se naučil živeti. Sreča v nesreči je, da lahko kljub temu dobro igram. Veliko stvari sem moral spremeniti zaradi bolečin. Spremenil sem način igre, treniram manj kot bi si želel, a moje telo se ob velikih naporih ne more regenerirati. Veliko časa namenim treningu postavljanja in serviranja.

35-letnik je sporočil, da želi še nekaj časa igrati tenis:

Ne razmišljam o tem, da bi se upokojil. Dokler mi bo zdravje omogočalo, bom igral. Uživam v tenisu. Najbolj se zavzemam za to, da bi me ljudje imeli za dobro osebo. Ljudje pozabijo, koliko lovorik si osvojil, za njih je bolj pomembno, kakšen človek si.

 

Komentari

Vaš komentar