Nadal: Pod vplivom hudih bolečin igram že leta

ATP 2. Mar 202120:03 0 komentarjev
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Španec Rafael Nadal se ni želel spuščati v debato o tem, kdo je najboljši tenisač vseh časov - Roger Federer, Novak Đoković ali on.

Mislim, da ne bi bilo primerno, če bi jaz sodeloval v tej debati. Ljudje nas radi primerjajo in razpravljajo o tem kdo je boljši. Imam odličen odnos z Rogerjem in z Novakom. Rivali smo samo na tekmi, zunaj terena smo dobri prijatelji,” je dejal Nadal.

“Ko bom zaključil s kariero, bo veliko časa za analizo mojih dosežkov. Takrat bomo videli, kje se bo znašlo moje ime v svetu tenisa. Nikoli si nisem predstavljal, da bom tako uspešen,” razkriva Rafa.

Trenutno drugi tenisač sveta se ne spomni, kdaj je nazadnje igral brez bolečin:

V zadnjih letih je bolečina vselej prisotna. Z bolečino sem se naučil živeti. Sreča v nesreči je, da lahko kljub temu dobro igram. Veliko stvari sem moral spremeniti zaradi bolečin. Spremenil sem način igre, treniram manj kot bi si želel, a moje telo se ob velikih naporih ne more regenerirati. Veliko časa namenim treningu postavljanja in serviranja.

35-letnik je sporočil, da želi še nekaj časa igrati tenis:

Ne razmišljam o tem, da bi se upokojil. Dokler mi bo zdravje omogočalo, bom igral. Uživam v tenisu. Najbolj se zavzemam za to, da bi me ljudje imeli za dobro osebo. Ljudje pozabijo, koliko lovorik si osvojil, za njih je bolj pomembno, kakšen človek si.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!