Nepremostljiva ovira za Đokovićev odhod v Avstralijo?

ATP 4. Okt. 202118:583 komentarji
Delite:
Novak Đoković
Novak Đoković

Iz Melbourna prihajajo novice, ki bi utegnile Novaku Đokoviću preprečiti nastop na januarskem Odprtem prvenstvu Avstralije. V zvezni državi Victoria je pred nekaj dnevi cepljenje postalo obvezno.

Victoria je sprejela zakon, po katerem morajo vsi zaposleni, torej tudi profesionalni športniki, pa tudi vsi delavci ob turnirju, nujno prejeti cepivo.

Rok za cepljenje prvega odmerka je 15. oktober, drugi pa 26. november. To utegne biti težava za prvega igralca sveta, ki velja za notoričnega nasprotnika cepiv. Naj spomnimo, “Nole” je lani v finalu OP Avstralije s 3-0 v nizih porazil Danila Medvedjeva.

Če je bila v zadnjih mesecih še kakršna koli dilema, ali bodo necepljeni igralci in igralke lahko nastopili na prvem vrhuncu sezone 2022, sedaj dvomov ni več.

Predsednik vlade Dan Andrews je Đokoviću, sicer devetkratnemu zmagovalcu Melbourna, neposredno sporočil: “Če se ne misliš cepiti, na turnirju ne smeš nastopiti. Vsi priigrani naslovi ti ne prinašajo vstopnice. Edina karta za sodelovanje sta prvi in drugi odmerek.”

REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville
Komentari

Vaš komentar