Prodali enega izmed najdražjih loparjev v zgodovini človeštva

ATP 4. Dec 202317:25 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Srečnica, ki je leta 2016 po finalu Odprtega prvenstva Francije ujela lopar zmagovalca Novaka Đokovića, je dragoceno 'orodje' minuli teden uspešno prodal na dražbi. Po zmagi v finalu Rolanda Garrosa nad Andyjem Murrayjem, kar je bil za Srba prvi triumf na pariškem pesku, je z loparjem v igrišče vrisal srce, kasneje pa ga vrgel med občinstvo. Ujela ga je Američanka Abby Doherty.

“Noletov” lopar blagovne znamke Head s tiste tekme je na dražbi v ZDA pri kalifornijski družbi SCP Auctions dosegel rekordno vsoto.

Omenjena ljubiteljica tenisa, ki je pred sedmimi leti v Pariz kot študentka potovala s svojo družno, je uspela dragocen kos športne opreme prodati za 99.363 evrov! Izklicna cena je bila le nekaj nad 10 tisočaki. To je najdražji lopar moškega v zgodovini belega športa, prodan na dražbi.

Dekleta so glavna

Absolutni rekord še zmeraj drži podpisan lopar Billie Jean King, s katerim je ameriška šampionka leta 1973 v epskem obračunu spolov porazila Bobbyja Riggsa. Pred šestimi leti ga je ameriški anonimnež odkupil za dobrih 115 tisoč evrov!

“Vsega skupaj se spominjam kot v počasnem posnetku. Kar vrgel ga je na tribuno. To je bil tisti “O, moj bog” občutek, ko kar ne moreš verjeti, da se je to pravkar zgodilo. Lopar je letel točno proti nam. Odbil se mi je od roke in padel na tla. Prihitela sem in za vsak slučaj stopila na strune ter močno prijela za ročaj, da mi ga ne bi kdo odvzel,” je o dogodku po koncu finala OP Francije spregovorila Doherty.

Dodala je, da je nato z dragocenostjo odhitela v smer, kjer je Đoković zapuščal stadion Philippe Chartrier, ker je želela še njegov podpis, a ni ujela njegove pozornosti.

Bolje, kot da se valja v omari

Gre za 68-centimetrski lopar Head Speed, na katerem je še zmeraj “Noletov” vidno obrabljen dvojni navoj, na vratu pa je bela nalepka “SUN 27.0”, ki simbolizira dolžino teniškega pripomočka v inčah. “Dati lopar na dražbo je bila kar težka odločitev, a po drugi strani sem ga imela v omari šest let in tam ni za nobeno rabo,” dodaja ponosna Američanka.

FOTO: Profimedia

Lopar je takšno vrednost dosegel predvsem zato, ker je Beograjčan v trenutku zmage na Roland Garrosu držal v rokah vse štiri naslove na turnirjih velike četverice. Pred tem je namreč osvojil Wimbledon 2015 in Flushing 2015, potem pa konkurenco pokoril še v Melbournu in Parizu v prvi polovici sezone 2016.

To je pred njim v odprti dobi tenisa uspelo le Avstralcu  Rodu Laverju, daljnega leta 1969.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!