Slovenski reprezentant gre nabirat izkušnje v ZDA

Tenis 3. Dec 202317:34 > 18:30 0 komentarjev
Bor Artnak
Foto: Arizona State Mens Tennis Team/Instagram

Slovenski teniški igralec Bor Artnak gre po sledeh kolegov iz Davis Cup reprezentance Blaža Role in Sebastiana Dominka.

Tako kot Štajerca se bo tudi 19-letni Bor Artnak preizkusil v ameriškem univerzitetnem sistemu, a bo tam za Arizona State nastopal le štiri mesece, hkrati pa še vedno redno nastopal na profesionalni ravni.

Medtem, ko je Rola z Ohio State Buckeyes dobrih deset let nazaj osvojil naslov državnega študentskega prvaka med posamezniki in dvojicami, Dominko trenutno uspešno zastopa barve moštva Notre Dame Fighting Irish.

Artnak je letos na ITF turneji osvojil turnir v Novem Sadu z nagradnim skladom 15.000 dolarjev, pred dvema tednoma pa je Litijan s finalom enako močnega turnirja v Sharm El Sheikhu (Egipt) prišel do svoje najboljše uvrstitve na ATP lestvici, 523. mesta.

Artnak bo v obdobju od 15. januarja do sredine maja treniral in igral turnirje izključno v ZDA. Zaradi zagotavljanja kakovostnih treningov in priprav bo v okviru univerze Arizona State za ekipo Sun Devils v Phoenixu odigral 6 tekem.

Bo na voljo reprezentanci?

Hkrati pa bo v tem obdobju odigral 4 Challenger turnirje, od tega dva v Palm Springsu, enega v Phoenixu ter na Floridi in pet WTT turnirjev, in sicer tri na Floridi, enega v Teksasu in enega v Kaliforniji.

FOTO: Tenis Slovenija

“V tem obdobju bo Bor na razpolago tudi reprezentanci za nastop v Davisovem pokalu na Kitajskem. V štirimesečnem obdobju, ki ga bo preživel v ZDA, bosta prisotna tudi njegov trener Gregor Žemlja in kondicijski trener Gašper Vrhovec, za zagotavljanje najkvalitetnejših možnih pogojev in doseganja zastavljenega cilja – uvrstitev med najboljših sto na svetu na ATP do 23. leta,” so za Sportklub sporočili z Artnakovega matičnega kluba TK Litija.

Bor Artnak je sploh prvi ‘top 10’ igralec svetovne mladinske ITF lestvice, ki bo odigral uradno tekmo za univerzo v Arizoni, zato niti ne čudi, da je šola s Slovencem podpisala ekskluzivno pogodbo o možnosti brezplačnega študija in bivanja na univerzi po končanju profesionalne teniške kariere.

Bor Artnak v boju za reprezentanco Slovenije; Foto: Guliverimage

S pripravami na novo profesionalno sezono in na prve turnirje v ZDA slovenski reprezentant začne 2. januarja v Miamiju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!