Roger Federer se vrača šele avgusta

ATP 17. Nov. 202115:24 > 15:28
Delite:
Lintao Zhang/Getty Images

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer načrtuje vrnitev na igrišča šele poleti, sam ne verjame, da bo zaigral že na londonski sveti travi. "Bil bi neverjetno presenečen, če bi zaigral v Wimbledonu. To je resnica," je za švicarsko medijski podjetje Tamedia dejal 40-letni teniški igralec.

Še enkrat je poudaril, da nastop v Melbournu na odprtem prvenstvu Avstralije sploh ne pride v poštev, poročajo agencije.

Wimbledon je na sporedu konec junija, Melbourne pa že sredi januarja. “Moram ostati potrpežljiv, da se rana zaceli,” je v zvezi z vrnitvijo na igrišča povedal osemkratni zmagovalec turnirja v Londonu.

Federer še vedno počiva po tretji operaciji kolena, nazadnje pa je letos igral prav v Wimbledonu, kjer je izpadel v četrtfinalu proti Hubertu Hurkaczu. Kot pravi, mu zdravniki napovedujejo, da bo januarja lahko počasi začel s tekom, nato pa tudi s prvimi lažjimi treningi na igrišču. Pravi treningi bodo na vrsti marca, morda šele aprila.

REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Želi se zahvaliti navijačem

“O svojih športnih ambicijah lahko povem, da bi rad še enkrat videl, kaj na igrišču zmorem. Za to se borim in sem zelo motiviran,” je še dejal zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, ki je zadnjega dobil leta 2018 v Avstraliji.

“Operacijo hrustanca sem opravil zato, da bom lahko v bodoče z otroki smučal, brezskrbno igral nogomet in tenis. Rad bi videl, kaj lahko še opravim kot profesionalni teniški igralec. Zelo sem motiviran, čutim podporo družine in svoje ekipe. Rad bi se poslovil tako, kot želim sam,” je še dejal Švicar.

Dodal je, da bi se moral o upokojitvi vsak odločati sam in da ni neke fiksne starosti, ko bi moral nekdo reči, da je konec.

“To je osebna odločitev. Kakšna bo podoba, po kateri se me bodo spominjali teniški navdušenci? Po mojem zadnjem nizu julija v Wimbledonu, ali pa po mojih uspehih na Grand Slamih? Rekel bi, da bo slednjem. Ves moj trud, da se vrnem je tudi zahvala navijačem za vsa ta leta podpore. Zaslužijo si nekaj boljšega, kot moj učinek v zadnji travnati sezoni,” je še povedal Federer.

Ob koncu pogovora je dejal, da se mu svet ne bo podrl, če nikoli več ne igra v finalu kakšnega od štirih turnirjev velike četverice, a o tem vseeno sanjari: “V to tudi verjamem. Verjamem v tovrstne čudeže.”

Komentari

Vaš komentar