Španski čudežni deček se je vrnil z zmago

ATP 16. Feb 20238:22
Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko via Guliverimage

Drugi teniški igralec na svetovni lestvici Carlos Alcaraz se je po štirih mesecih premora zaradi poškodbe na turnejo vrnil z zmago. Na turnirju v Buenos Airesu z nagradnim skladom 711.600 dolarjev je bil Španec v drugem krogu po dveh urah in minuti igre s 6:2, 4:6 in 6:2 boljši od Srba Lasla Đereja, 57. igralca sveta.

#related-news_0

Carlos Alcaraz, ki se je po lanskem zmagoslavju na odprtem prvenstvu ZDA povzpel na prvo mesto na svetovni lestvici, je odigral prvo tekmo po četrtfinalu pariškega mastersa.

Zaradi poškodb trebuha in stegenske mišice je moral 19-letnik izpustiti tudi letošnji prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije. Po turnirju v Melbournu je izgubil tudi prvo mesto na svetovni lestvici.

“Super občutek je znova zmagati,” je po tekmi dejal Alcaraz: “Res sem bil dolgo časa brez tekmovanja, brez dvobojev, le okrevanje in fizioterapija. Končno sem dosegel svojo prvo zmago v letu 2023.”

Alcaraz se bo v četrtfinalu pomeril s srbskim kvalifikantom Dušanom Lajovićem.

“Nisem pričakoval tako dobrega vzdušja. Zato se zahvaljujem vsem navijačem tukaj, upam, da bom lahko nadaljeval s to energijo,” je ob vrnitvi na igrišča še dejal španski najstnik.

Komentari

Vaš komentar