Thiem sporočil, kdaj se vrača na ATP turnejo

ATP 2. Nov 202120:29 > 20:33 0 komentarjev
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Avstrijski teniški zvezdnik Dominic Thiem je danes na družbenih omrežjih sporočil, da se bo na igrišča vrnil sredi decembra v Združenih arabskih emiratih. Obenem je razkril, da se je cepil in da bo lahko nastopil na odprtem prvenstvu Avstralije, ki bo na sporedu med 17. in 30. januarjem.

Thiem, sicer 12. igralec lestvice ATP, je zaradi poškodbe in kasnejše operacije zapestja izpustil drugi del sezone, v zadnjem času pa je okrevanje potekalo hitreje od pričakovanj.

“Moje zapestje se je izrazito popravilo. Pred nekaj tedni sem igral z mehkimi žogicami, včeraj pa sem lahko igral z običajnimi, kar nas v ekipi navdaja z optimizmom, da se že konec leta vrnem v tekmovalni pogon,” je zapisal Avstrijec.

Thiem bo nastopil na enem močnejših ekshibicijskih turnirjev v Abu Dabiju v ZAE, ki bo med 16. in 18. decembrom. Prvi cilj lanskega zmagovalca OP ZDA pa je povezan predvsem z uspešnim nastopom na OP Avstralije v Melbournu.

Dominic Thiem. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Še pred časom je 28-letni Avstrijec dejal, da še ni cepljen, ker čaka na cepivo Novavax, zdaj pa je razkril, da je njegov cepilni status za prvi grand slam v prihodnji sezoni rešen.

“Za nastop na obeh tekmovanjih je pogoj cepljenje. Sam sem bil cepljen, večkrat pa sem v zadnjem obdobju poudaril, da se bom zagotovo cepil, a izpostavil, da še čakam na cepivo. Upam, da pri teh informacijah nekateri naslednjič ne bodo šli tako daleč kot tokrat,” je še zapisal Avstrijec.

Srb Novak Đoković, prvi igralec sveta, ki ne želi razkriti svojega cepilnega statusa, je v pogovoru za medije pred nastopom na zadnjem Mastersu v Parizu dejal, da bo počakal na uradna navodila in stališča Avstralske teniške zveze, preden se bo odločil glede nastopa na OP Avstralije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!