Thiem v dolgem zapisu sporočil žalostno vest

ATP 18. Avg 202115:42 > 15:42 0 komentarjev
Razočarani Dominic Thiem. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Avstrijski igralec tenisa Dominic Thiem je že zaključil letošnjo sezono, je sporočil na družbenih omrežjih. Še vedno mu preglavice povzroča poškodba zapestja, po premisleku se je odločil popolnoma posvetiti rehabilitaciji in osredotočiti na prihodnost.

“Želim vam sporočiti, da sem se žal moral umakniti z OP ZDA in bom izpustil preostanek sezone. Sem zelo razočaran, da ne bom mogel braniti naslova, a še vedno nisem pozdravil poškodbe zapestja, ki sem jo staknil junija na Mallorci,” je zapisal Dominic Thiem.

Rehabilitacija je potekala po načrtih, a nato je prejšnji teden ob udarcu žogice znova začutil bolečino, je razložil: “Po testih so mi zdravniki dejali, da potrebuje moje zapestje več časa, odločili smo se za konservativen pristop.”

“Pred mano je dolga kariera in pomembno je, da ne hitim nazaj, upam, da me razumete,” je še dodal 27-letni Avstrijec.

Sezona za pozabo

Trenutno šesti igralec lestvice ATP tako ne bo branil lanske zmage v New Yorku, njegove edine na turnirjih velike četverice v karieri, niti točk s finala ATP, s čimer bo najverjetneje izpadel iz najboljše deseterice.

Letošnjo sezono bo želel hitro pozabiti. Ne le, da jo bo zaradi poškodbe izpustil kar polovico, težave mu je že pred poškodbo povzročala tudi forma. OP Avstralije je zaključil v 4. krogu, OP Francije že v prvem, še najdlje je prišel na mastersu v Madridu, ko ga je v polfinalu izločil Alexander Zverev. Sezono je tako sklenil brez osvojenega turnirja in z razmerjem zmag in porazov 9-9.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!