Cicipas: Đoković? Vsak ima pravico izbirati

ATP 31. Dec 20219:32 > 9:431 komentar
Foto: Guliverimage

Stefanos Cicipas je izpostavil, da ima vsak pravico izbirati in ni želel komentirati odločitve Novaka Đokovića, da ne bo nastopil na ATP pokalu.

Novaka Đokovića ne bo na reprezentančnem tekmovanju v Sydneyju. Mediji še vedno ugibajo, ali se je prvi igralec sveta odločil za cepljenje proti koronavirusu in ali bo nastopil na OP Avstralije.

“Če meni, da ni pripravljen, da igra tukaj iz kateregakoli razloga, je to njegova odločitev. Ima to svobodo, da izbira. Pravila so jasna. Če se nekdo odloči, da jih ne spoštuje, je to njegova odločitev. Ne bom govoril o temu, ali je dobro prejeti cepivo ali ne. Jaz sem naredil vse, kar je bilo potrebno, da bi bil tukaj in to je to,” je dejal Stefanos Cicipas.

Jasno je, da v Melbournu zagotovo ne bo Rogerja Federerja, še vedno je pod velikim vprašajem tudi nastop Rafaela Nadala. “Tako bo vedno prihodnja leta, pomembni turnirji se bodo igrali brez članov velike trojice. Res želim videti, kako se bodo stvari razvijale brez njih, kateri igralci bodo dominirali.”

Tsitsipas bo sezono začel na ATP pokalu. Grčijo za začetek čaka Poljska, nato še Argentina in Gruzija.

“Verjamem v svojo ekipo. Vsem nam veliko pomeni predstavljati Grčijo. Naša država je odlična v ekipnih športih, kot sta nogomet in košarka, tako da imamo to v naravi. Radi igramo v ekipi,” je optimistično razpoložen Cicipas.

Obračune ATP pokala spremljajte v živo na programih Sportkluba.

Komentari

Vaš komentar