Bedene v tretji krog, tam tudi Juvanova

ATP 1. Jul 202120:02 > 21:54
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene. Foto: Paul Childs/Reuters

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno preskočil drugo oviro na grand slamu v Wimbledonu. Za zmago proti Japoncu Jošihitu Nišioki je potreboval zgolj uro in 26 minut, pri tem pa je nasprotniku v treh dobljenih nizih oddal le tri igre za zmago s 6:1, 6:0 in 6:2. Enako je uspelo tudi Kaji Juvan, ki je Francozinjo Claro Burel premagala s 6:3 in 6:4.

Bedene, ki je pred tretjim turnirjem za veliki slam govoril o dobri pripravljenosti, je to potrdil proti 58. igralcu sveta. Ta se je sicer v prejšnjem krogu v petih nizih namučil z Američanom Johnom Isnerjem, proti Ljubljančanu pa je bil vseskozi v podrejenem položaju.

Bedene, 64. igralec sveta, je tako v prvem nizu hitro povedel s 3:1, nato pa je nanizal zmage v naslednjih 11 igrah. Popoln nadzor nad dvobojem je potrdil z zmago v drugem nizu v le 23 minutah igre. Na dvoboju je kar sedemkrat dobil igro na nasprotnikov začetni udarec, za to pa porabil le devet “brejk”-žogic.

V tretjem nizu je po vodstvu z 2:0 nasprotniku oddal šele drugo igro, nato pa pri 5:1 še tretjo, a brez težav potrdil nadvlado na igrišču in uvrstitev v tretji krog. Tam se bo pomeril z devetim igralcem sveta Italijanom Matteom Berrettinijem.

“Današnji dvoboj je bil precej podoben prejšnjemu; oba igralca sta levičarja, nizke rasti in brez pravih orožji. Zato sem se osredotočil na svojo igro, bil zelo zbran in vseskozi imel stvari pod nadzorom. Dobro mi je šel forehand, prav tako začetni udarci, predvsem pa sem bil fokusiran. Zdaj me čaka povsem nasproten tip igralca. Z Berrettinijem sem se srečal že dvakrat. Ima odličen servis, dober forehand in slice, tako da bom moral dati vse od sebe, da ga presenetim,” je iz Londona za Teniško zvezo Slovenije sporočil Bedene.

Naprej tudi Juvanova

Zvečer je enako uspelo tudi edini preostali Slovenki na turnirju Kaji Juvan. Premagala je vrstnico, 20-letno Francozinjo Claro Burel, sicer 123. igralko sveta. V prvem nizu, ki je trajal 31 minut, je odločitev padla v četrti igri. V njej je uspel edini brejk v nizu, po katerem je Juvanova povedla s 4:1. Prednost igre je brez večjih težav zadržala do konca in niz dobila s 6:3.

Bolj izenačen dvoboj smo spremljali v drugem nizu. V njem je Slovenka povedla z 1:0, nato pa izgubila tri igre zapored. Odlično se je pobrala, zdržala pritisk in povedla s 5:3. V deveti igri je imela slovenska predstavnica že prvi dve zaključni žogici za zmago, a je Burelova vendarle na svoj servis znižala na 5:4. Je pa zato 20-letni Ljubljančanki niz vendarle uspelo osvojiti ob svojem začetnem udarcu. S tem je izenačila svojo najboljšo uvrstitev na grand slamih – v tretji krog se je prebila tudi na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije.

“Zelo sem vesela, da sem se prebila v naslednji krog, saj tu v Wimbledonu zelo rada igram. Komaj čaka naslednji dvoboj, a prej se moram dobro spočiti in čim bolje pripraviti na zahtevno tekmico,” je povedala Juvanova.

Juvanovo v tretjem krogu čaka obračun z 23. igralko sveta, ameriško najstnico Coco Gauff. Doslej sta se srečali dvakrat; 2019 v Roland Garrosu je zmagala Juvanova, letos v Adelaidu pa Američanka.

Komentari

Vaš komentar