Slovenska dekleta izvedela za prizorišče zaključnega turnirja v pokalu BJK

FOTO: Sportida

Zaključni turnir dvanajstih najboljših ženskih teniških reprezentanc na svetu bo letos novembra potekal na jugu Španije v Sevilli, sporoča Mednarodna teniška zveza (ITF).

Med elito pokala Billie Jean King bo tudi Slovenija na čelu s Tamaro Zidanšek in Kajo Juvan.

Poleg lokacije zaključnega turnirja, ki bo od 7. do 12. novembra, je ITF danes razkrila še zadnjega udeleženca, Poljsko, ki je prejela posebno povabilo. Razumljivo, glavni dejavnik pri odločitvi je prva igralka sveta, Iga Swiatek.

V zaključnem dejanju jubilejne 60. sezone tekmovanja, ki je nekoč nosil naziv pokal Federacij ali pokal Fed, bodo poleg lanskih finalistk, Švice in Avstralije, sodelovale še Kanada, Češka, Francija, Nemčija, Italija, Kazahstan, Španija in ZDA.

“Ko pogledam vse države, ki bodo nastopile v Španiji, sem še bolj ponosen na dosežek, ki nam je uspel. Žreb ni pomemben, pokazali smo, da lahko ob dobrem dnevu premagamo tudi močnejše reprezentance. Zdi se mi, da sta nas zadnji dve zmagi (proti Kitajski in Romuniji) še bolj povezali. Želim si, da bi naša dekleta v nadaljevanju sezone igrala čim bolje, predvsem pa, da bodo ostala zdrava,” je povedal kapetan Andrej Kraševec.

Znan tudi datum žreba

Žreb skupin finalnega turnirja, na katerem bodo ekipe razdeljene v štiri skupine, le zmagovalke pa bodo napredovale v polfinale, bo 24. maja.

V pokalu Billie Jean King letos sodeluje rekordnih 134 držav, Švica pa je lani za zmago prejela slaba dva milijona evrov nagrade, je še zapisala Mednarodna teniška zveza v sporočilu za javnost.