Bo poškodba Zverevu prekrižala načrte?

Tenis 10. Jul 202412:00 0 komentarjev
Alexander Zverer. Foto: AP Photo/Marta Lavandier via guliverimage

Nemški teniški igralec Alexander Zverev, zmagovalec v posamični konkurenci na zadnjih olimpijskih igrah, je po poškodbi kolena na Wimbledonu vprašljiv za nastop na igrah v Parizu, je sporočil njegov brat. Zverev bo v danes opravil dodatne preiskave.

Zverevu je po poškodbi močno zateklo koleno, tako da so mu zdravniki morali odstrani 40 mililitrov krvi in druge tekočine, je za dpa dejal Mischa Zverev. “Če gre za mikroskopski zlom kosti ali kaj podobnega, je vprašanje glede trajanja okrevanja. V tem primeru je njegov nastop na olimpijskih igrah ogrožen.”

Teniški turnir na olimpijskih igrah je na sporedu od 27. julija do 4. avgusta. Potekal bo na igriščih Roland Garrosa, kjer je Zverev pred dobrim mesec dni igral v finalu odprtega prvenstva Francije.

Zverev se je poškodoval v tretjem krogu Wimbledona, ko mu je na travnati podlagi zdrsnilo. Čeprav se mu je uspelo prebiti v četrti krog, je v njem nato nastopil s pomočjo protibolečinskih zdravil in na koncu izgubil po petih nizih proti Američanu Taylorju Fritzu.

Po porazu je sprva dejal, da bodo tri tedni okrevanja “več kot dovolj”, da bo pripravljen za obrambo olimpijskega naslova v Parizu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!