“Brutalna moč in hitrost, Alcaraz je teniški Tyson”

ATP 23. Mar 202314:00
Gilles Cervara; FOTO: Guliverimage

Mladi Španec Carlos Alcaraz je v finalu masters turnirja v Indian Wellsu deklasiral Danila Medvedjeva, ga "odpihnil" z izidom 6:3, 6:2 ter tako prekinil niz devetnajstih zaporednih zmag Rusa. Po tekmi je bil na račun 19-letnika pričakovano poln hvale tudi trener "Medota", Gilles Cervara.

“On je teniški Mike Tyson. Poglejte samo način, na katerega mladenič udari forehand. To so bili udarci, ki so z brutalno močjo in hitrostjo Danila spravili deset metrov izven idealnega položaja,” je razlagal francoski strokovnjak.

Trener Medvedjeva je dodal: “Carlitos je izjemen igralec, nasprotnikom ne daje prav veliko možnosti, ko je na svoji najvišji ravni. Pred finalom sva z Danilom računala na kakšne njegove napake, a kar ni in ni grešil. Potrebno bo najti kakšne njegove šibke točke.” Glede na predstave v zadnjih dveh tednih bosta morala to početi s povečevalnim steklom.

Alcaraz se trenutno mudi na Floridi, v 2. krogu Miami mastersa se bo pomeril z Argentincem, Facundom Bagnisom. Če želi po turnirju zadržati prvo mesto na ATP lestvici, mora 19-letnik iz Murcie na stadionu Hard Rock ubraniti lanski naslov.

Medvedjev se bo v 2. krogu turnirja srečal z zmagovalcem španskega duela Roberto Carballes Baena – Bernabe Zapata Miralles.