Del Potro: Vse je še pred menoj, odidem lahko v miru

ATP 9. Feb 20227:20 > 11:56 0 komentarjev
Foto: Twitter

Juan Martin Del Potro je s porazom v prvem krogu ATP turnirja v Buenos Airesu zaključil svojo bogato športno pot. Po koncu tekme je oznanil, da v Rio najverjetneje ne potuje in da je bila tekma proti rojaku Federicu Delbonisu bržčas njegova zadnja.

Del Potro je v 1. krogu Buenos Airesa izgubil z izidom 1:6 in 3:6, proti koncu srečanja so ga premagale solze.

“Glede nastopa v Riu se bomo pogovorili in odločili, najverjetneje jutri. Celo življenje je še pred menoj. Imam občutek, da lahko iz profesionalnega tenisa odidem v miru,” je dejal Del Potro, medtem ko so mu nabito polne tribune skandirale.

Zmagovalec OP Združenih držav iz sezone 2009, ko je takrat po petih nizih šokiral Rogerja Federerja, je za nastop v Buenos Airesu dobil posebno vabilo organizatorja.

Visokorasli Argentinec (198 cm), ki se ga je v domovini prijel vzdevek “Stolp iz Tandíla”, je imel v zadnjih desetih letih ogromno težav s poškodbami. Najprej ga je zaustavila bolečina v zapestju, pred štirimi leti si je načel še pogačico.

Prestal je številne operacije, se posvetoval z različnimi specialisti, potem pa za začetek te sezone napovedal vrnitev v teniško karavano.

Zdelo se je, da je “Delpo” dovolj zdrav, da na ATP turneji ostane vsaj še par let, a je na novinarski konferenci pred začetkom turnirja v Buenos Airesu nakazal, da to ni vrnitev, temveč bolj poslovilni turnir.

Po koncu srečanja z Del Bonisom si je z glave odvezal svoj prepoznavni trak in ga obesil na mrežo.

Zadnje minute kariere Juana Martina del Potra

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!