Solze nemoči Argentinca: To ni vrnitev, ampak slovo

ATP 6. Feb 20225:45 > 7:41 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Pred začetkom ATP turnirja na pesku v Buenos Airesu je Juan Martin Del Potro delil pomembno novico. Turnirja v Buenos Airesu in Rio de Janeiru ne bosta njegova vrnitev, ampak poslovilna kampanja bogate kariere.

“Sprejemam težko odločitev. Težko ste pričakovali mojo vrnitev, a mogoče je to bolj slovo,” je s solzami v očeh povedal zmagovalec OP ZDA iz leta 2009.

“Vložil sem nepredstavljive napore v to, da fizično napredujem, iskal alternativne rešitve, se posvetoval z različnimi zdravniki, že to me je izčrpalo,” dodaja visokorasli Argentinec.

Triintridesetletni “Delpo” ni igral od junija 2019, ko si je na turnirju v Londonu poškodoval pogačico. Nekdanji tretji igralec sveta je imel štiri operacije na kolenu in je ob dolgotrajni rehabilitaciji zdrsnil na 757. mesto na teniški lestvici.

Turnir v Buenos Airesu se z glavnim delom tekmovanja prične jutri, Del Potro ima nastop zagotovljen prek posebnega vabila organizatorjev. “Wildcard” so mu omogočili tudi organizatorji turnirja v Riu čez dva tedna, a je zdaj vprašanje, če bo tam sploh nastopil.

“Ne bi mogel izbrati idealnejšega turnirja, kot Buenos Aires,” dodaja dobrodušni velikan. Otvoritveno tekmo v argentinski prestolnici proti rojaku Federicu Delbonisu si bo izjemoma prišla pogledat tudi njegova mati Patricia.

“Stolp s Tandila”, kot ga v Argentini kličejo zaradi višine (198 cm), si je koleno poškodoval štiri leta nazaj na Mastersu v Šanghaju , pred tem je utrpel več poškodb zapestja, ki so zahtevale štiri operacije.

Čeprav ni bil nikoli številka 1 moškega tenisa, pa je argentinski orjak zanesljivo bil del elite. Vpisal je kar deset zmag nad igralci, ki so zasedali prvo mesto na svetovni jakostni lestvici, kar je največ med igralci, ki niso bili številka 1.

Polne vitrine

Del Potro je zadnjo turnirsko zmago vpisal marca 2018, ko je v finalu prav tako premagal Federerja, za osvojeni naslov na mastersu serije 1000 v Indian Wellsu. Skupno je, poleg zmage v Flushing Meadowsu kot vrhunec kariere, v vitrine pospravil 22 lovorik z ATP turnirjev. Na olimpijskih igrah je leta 2016 osvojil srebro, štiri leta pred tem pa bron ter pomagal svoji državi osvojiti Davisov pokal leta 2016, ko so v Zagrebu šokirali Hrvaško.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!