“Đoković, angel, ki hodi po Zemlji”

ATP 17. Jan. 20229:03 > 9:112 komentarja
Delite:

Po dokončni odločitvi, da mora Novak Đoković zapustiti Avstralijo, je srbskega teniškega igralca podprlo mnogo ljudi. Tako tistih najbolj znanih, kot tistih malce manj, oglasil pa se je tudi oče punčke, ki ji je pred časom na pomoč priskočil ravno Nole.

Đoković je malce po novem letu misleč, da bo z zdravniško izjemo, sam namreč ni cepljen, odletel proti Avstraliji, a avstralske oblasti se niso dale in po 11 dneh pravdanja Novaka izgnale iz države in mu preprečila, da bi na OP Avstralije, ki se je začel v noči na ponedeljek, lovil že deseto zmago in rekordni 21. grand slam.

Po končni odločitvi se je oglasil tudi oče dveletne punčke Sofije, ki ji je Đoković septembra lani priskočil na pomoč in ji plačal privatno letalo za zdravljenje na ZDA.

“Lahko smo srečni, da živimo v obdobju tako velikega človeka”

“To bitko si zmagal tistega dne, ko si jo začel. Da se najboljšega športnika na planetu obravnava kot zapornika, je velika krivica. Za našo družino si angel, ki hodi po Zemlji. Lahko smo srečni, da živimo v obdobju tako velikega človeka in športnika, kot si ti,” se je glasil čustveni zapis očeta Sofije

Po prihodu v ZDA tam preživel osem mesecev, zdaj pa je, kot pišejo srbski mediji, zahvaljujoč tudi Đokoviću vesela in zadovoljna deklica.

Že danes bo prispel v Beograd, tri leta ne bo smel v Avstralijo

Đoković je po odhodu iz Melbourna odpotoval v Dubaj, od tam pa se bo vrnil v Beograd, kjer ga bodo rojaki, o tem ne dvomimo, sprejeli kot junaka.

V Avstraliji so med drugim potrdili, da Đoković po deportaciji tri leta ne bo smel stopiti na avstralsko zemljo, vse do leta 2025. “Odločitev zveznega sodišča pomeni, da ima gospod Đoković v naslednjih treh letih prepoved prihoda v Avstralijo,” je potrdila ministrica za notranje zadeve Karen Andrews

Prepoved se lahko tudi skrajša, a vse skupaj bi ponovno moralo na sodišče.

Novak Đoković in njegove dobrodelne poteze (omenjene so le tiste največje):

* Srbskim in italijanskim bolnišnicam je doniral po milijon evrov.

* Denar je namenil tudi španskim bolnišnicam, prav tako zaradi covid-19

* Avstraliji je doniral finančna sredstva pri boju z gozdnimi požari

* Enako velja za avstralski Melbourn City Mission, ki skrbi za revne otroke

* Beograjski bolnišnici Dragiša Milošević je kupil nov rentgen CT

* Milijon evrov je namenil tudi mlajšim teniškim igralcem na OP Avstralija

* Pol milijona je prispeval tudi ob hudih poplavah v Srbiji

* Preko 100 tisoč evrov je namenil za pomoč po poplavah v BiH.

* 15 srbskim teniškim igralcem je plačal zimske priprave

* Privatno letalo ni plačal le punčki Sofiji, pač pa tudi Italijanu Lorenzu Musettiju, da ne bi zamudil turnirja v Wimbledonu

Komentari

Vaš komentar