Đoković mlademu Hrvatu za zmago dolguje “kilo” sladoleda

Grand Slam 11. Jul 202220:06 > 22:40 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Mladi hrvaški tenisač Mili Poljičak se je pred mladinskim finalom pripravljal skupaj s srbskim zvezdnikom Novakom Đokovičem. Dalmatinec je simuliral nekatere udarce Avstralca Nicka Kyrgiosa, Đoković pa je Poljičaku delil pomembne nasvete pred mladinskim finalom. Glavna za medije pa je bila obljuba o kilogramu sladoleda.

Poljičak je v nedeljskem v finalu mladinskega turnirja potem tudi dejansko zmagal.

Igralca sta na treningu pred velikim dnem odigrala tudi nekaj pravih menjav žogic in se dogovorila, da je vsaka točka vredna kepico sladoleda. Časnik Jutranji list, ki o tem poroča, točnega izida sicer ni navedel, so pa tam novinarji zapisali, da je Poljičak Đokoviću po treningu dolgoval 16 kroglic.

Poljičak ne slovi ravno kot nekdo, ki bi deloval najbolje fizično pripravljen; Foto: Guliverimage

Zdaj pa je dolžnik Đoković. Ta je na koncu treninga Hrvatu obljubil kilogram sladoleda, če v svojih finalnih srečanjih oba zmagata. In prav to se je zgodilo. Poljičak je po dveh podaljšanih igrah ugnal Američana Michaela Zhenga, Srb je bil boljši od Nicka Kyrgiosa s 3-1 v nizih.

Ker obljuba dela dolg, Poljičak zdaj čaka obljubljeni sladoled, morda pa bo imel ob tej priložnost za še en trening z zmagovalcem Wimbledona.

Mimogrede, Poljičaku je uspelo nekaj, kar se ni posrečilo niti Goranu Ivaniševiću, niti kasneje Mariu Ančiću ali Marinu Čiliću. Kot prvi Hrvat je osvojil mladinski Wimbledon med posamezniki.

Čilić je bil leta 2005 šampion med mladinci v Parizu, osem let kasneje je Borna Ćorić slavil v Flushing Meadowsu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!