Zaradi Đokovića zavrelo tudi na avstralskih ulicah

ATP 10. Jan 202213:38 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Hamish Blair via Guliver

Situacija okrog Novaka Đokovića je poskrbela za nemir v Melbournu. Pred stavbo, kjer je bil ob koncu sodne obravnave teniški zvezdnik s svojimi odvetniki, se je zbralo veliko ljudi s srbskimi zastavami. Po odhodu črnega vozila z zatemnjenimi stekli, s katerim naj bi prav Nole zapustil poslopje, je med njimi in policisti prišlo do izgredov.

Ko je vozilo zapustilo poslopje – uradne potrditve, ali je v njem dejansko bil Đoković, še vedno ni -, je plesanje in navijanje “Osvobodite Noleta” dobilo bolj nasilno nadaljevanje. Večina množice se je mirno razšla, nekateri pa so vztrajali in napadli policiste. Najprej so z njimi obračunali verbalno, posamezniki pa so kmalu vanje začeli metati steklenice. Policija je odreagirala s solzivcem in ponovno vzpostavila red.

Vse skupaj je jasno posledica zadnjih dni, ko je bil Novak Đoković zaradi preklicanega vizuma zadržan v imigrantskem centru. Danes je avstralsko zvezno sodišče preklic razveljavilo, tako da je Nole lahko stopil na avstralska tla. A vizum mu v naslednjih dneh lahko prekliče avstralski minister za imigracije Alex Hawke.

Vse, kar morate vedeti o dogajanju iz Melbourna