Đoković odčital lekcijo in že devetič osvojil Melbourne

Grand Slam 21. Feb 202111:40 > 12:06 0 komentarjev
Getty

Novak Đoković je v finalu OP Avstralije za posameznike po manj kot dveh urah s 3-0 v nizih odpravil Rusa, Danila Medvedjeva. Slednji je tako končal serijo dvajsetih zaporednih zmag.

Srb je za konec turnirja prihranil najboljše, returniral kot najbolje zna, v izmenjavah pa za ruskega izzivalca predstavljal betonski zid, ki ni in ni popuščal. Izpostaviti velja nepričakovano visoko število nevsiljenih napak Medvedjeva – storil jih je 30 – in pa njegovo mlačnost na 2. začetni udarec. Realizacija po zadetem drugem servisu je bila le tretjinska.

Dober večer vsem skupaj. Danil, včasih sva skupaj preživljala več časa, nič več me ne kličeš za vadbo v Monte Carlu, hehe,” je Nole za začetek nasmejal vse zbrane ter nadaljeval z besedami hvale na račun nasprotnika:

V prihodnje boš vsekakor držal v rokah pokal za zmago na Slamih, bi te pa prosil, če še malo počakaš (smeh). Čestitke za serijo dvajsetih zmag. Hvala vsem, ki me podpirajo, še posebej pa tebi Uli (op.a. fizioterapevt Ulises Badio), ki si me pripravil na vse tekme.”

Zmaga z izidom 7:5, 6:2 in 6:2 Đokoviću prinaša že deveti naslov na prvem vrhuncu sezone v Avstraliji, skupno pa ima Nole 18 pokalov s točkovno in denarno najpomembnejših turnirjev.

Tako se je Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju približal na dva naslova zaostanka, Švicar in Španec sta na Grand Slamih slavila vsak po 20-krat. Naslednja bitka za prevlado se bo odvijala konec maja oziroma začetek junija na peščenih igriščih v Parizu, ko je na sporedu Roland Garros 2021.