“Đoković poskrbel, da smo vsi ostali videti kot butlji”

Grand Slam 13. Jan. 202211:30 > 12:1510 komentarjev
Delite:
Foto: Guliverimage

Pred začetkom Odprtega prvenstva Avstralije se, na žalost, skoraj nobena zgodba ne vrti okoli tenisa. V središču pozornosti je še zmeraj odločitev avstralskega ministra za priseljevanje o tem, ali bo Novaku Đokoviću preklical vizum. Ob čakanju na to, ali mu bodo oblasti vendarle dovolile igrati na prvem vrhuncu sezone, pa za pestrost dogajanja skrbijo tudi njegovi tekmeci.

Svoje mnenje o sagi Novak proti avstralski vladi je izrazil tudi Grk Stefanos Cicipas. Četrti igralec sveta, ki ga v prvem krogu OP Avstralije čaka neugoden izziv v obliki Šveda Mikaela Ymerja, je za indijski WION TV povedal nekaj krepkih o ravnanju Đokovića.

“Vsekakor je igral po svojih pravilih in delal nekaj, kar ostalim ne pade niti na kraj pameti. Zlasti, če v račun vzamemo sporočilo krovne organizacije ATP, kako se lahko pride v Avstralijo,” je dejal Cicipas.

Stefanos Cicipas. Foto: Guliverimage

Grk poudarja, da nihče niti pomislil ni na to, da bi prišel v Avstralijo, ne da bi se cepil in da ne bi spoštoval protokolov.

“Za to moraš biti res drzen. Novak je tvegal neigranje na turnirju velike četverice. Sam sem izbral možnost, da se postavim v položaj, ko imam 100 odstotkov možnosti za nastop, ne glede na to, kaj se bo zgodilo. Novak je izbral alternativo, a ne trdim, da je moj način pravi in njegov napačen,” je dejal.

Tu se opis situacije z zornega kota Stefanosa ni zaključil. Zaznati je bilo, da je na nasprotnika v finalu minulega Rolanda Garrosa tudi nekoliko jezen.

“Po eni strani je skoraj vsak igralec cepljen, tako pravi statistika, saj drugače ni bilo mogoče igrati v Avstraliji. Nekateri igralci so bili za nespoštovanje ukrepov kaznovani, potem pa je vendarle po drugi strani videti, kot da se vsi pravil ne držijo. Seveda, pravil avstralske vlade. Zdaj deluje tako, kot da smo vsi ostali igralci, ki smo se cepili, videti kot navadni butlji,” je nejevoljen razlagal Cicipas.

Lahko mu prekličejo vizum, toda…

Odločitev o usodi Novaka Đokovića se je premaknila v deseti dan “limonade”, odkar so Đokovića organi na letališču potegnili na stran in ga začeli zasliševati. Jutri (ali pa tekom konca tedna) se bo minister za imigracije Alex Hawke odločil, ali bodo Srbu spet preklicali vizum in se tako postavili na nasprotno stran državnega sodišča.

Toda … Kot poročajo avstralski novinarji, so Đokovićevi odvetniki na takšen scenarij že pripravljeni, tako da bi se na odločitev ministra nemudoma pritožili, kar bi odprlo 28-dnevno okno odločanja o tej tematiki.

Kakor koli obrnemo, zdaj je več ali manj jasno, da bo “Nole” v Avstraliji letos zaigral, pa čeprav se je menda v spletnih anketah okoli 80 odstotkov prebivalcev dežele “tam spodaj” izreklo, da bi ga morala vlada deportirati.

Komentari

Vaš komentar