Đoković se ni odzval na provokacijo, novinarju je zaprl usta

ATP 8. Jul 20218:55 > 9:29
Novak Đoković
Novak Đoković ima avtocesto do 20. naslova za grand slam. V sredo je izpadel tudi kralj Wimbledona Roger Federer. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković je po uvrstitvi v polfinale Wimbledona na novinarski konferenci moral odgovoriti na neprijetno vprašanje, a srbski zvezdnik je vse skupaj šolsko izpeljal.

Đoković se je v četrtfinalu poigral z Madžarom Martonom Fucsovicsem in se brez težav uvrstili med štiri najboljše, zdaj je le še dve zmagi oddaljen, da se na vrhu po osvojenih grand slamih izenači Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom, a namesto, da bi mu po dvoboju zaploskali, je na novinarski konferenci prejel čudno vprašanje.

“Kako je biti vsa ta leta tisti negativec, ki lovi in preganja Rogerja in Rafo?” se je glasilo vprašanje novinarja.

Đoković se na provokativno vprašanje ni burno odzval, ostal povsem miren in v slogu velikega gospoda odgovoril. “Sebe ne vidim kot negativca. To je vaše mnenje. Ne lovim nikogar, hodim po svoji poti in gradim svojo zgodovino. Privilegiran sem, da sem lahko del zgodovine tega športa,” je mirno odgovoril in zaprl usta Đoković.

Srbski teniški bog se bo za vstop v finale v petek predvidoma ob 14. uri pomeril s Kanadčanom Denisom Šapovalovom. Prenos dvoboja si boste lahko ogledati tudi na Sportklubu.