Đoković strl Zvereva in se uvrstil v polfinale OP Avstralije

Novak Đoković
Daniel Pockett/Getty Images

Drugi torkov četrtfinalni obračun OP Avstralije v moški konkurenci med Novakom Đokovićem in Alexandrom Zverevom je bil prava poslastica. Srb je na koncu slavil s 3:1 in se razveselil uvrstitve v polfinale.

Prvi igralec sveta Novak Đoković, ki ima v Melbournu tudi težave s poškodbo, je slabo začel obračun in takoj izgubil igro na svoj začetni udarec. Zverev je nato narekoval ritem igre, Srb pa se je počasi prebudil. Nemec bi lahko v maratonski deveti igri na Đokovićev servis dobil niz, a se mu ni izšlo, nato pa je slabo odigral še svojo servisno igro in prvi niz se je kasneje zavlekel v podaljšano igro. Po pravi drami, ko je najprej Nole povedel z 2:0 in 5:4, je na koncu z 8:6 uvodni niz pripadel Zverevu.

Tudi v nadaljevanju polno preobratov

Nemčeva igra se je na začetku drugega niza povsem sesula. Nole je dal v višjo prestavo in ekspresno povedel s 4:0, drugi niz pa po vsega 29 minutah dobil s 6:2.

Tretji niz je na začetku ponudil povsem drugačno sliko. Zverev je povedel s 3:0 in nato še s 4:1, kar pa ni iztirilo Đokovića. Srb je uprizoril še en preobrat in s kar petimi zaporednimi igrami prišel do zmage v nizu s 6:4.

Tudi četrti niz je bil prava vožnja z vlakcem smrti. Znova je odločala podaljšana igra, ki je tokrat z 8:6 pripadla Đokoviću. Srb se je tako uvrstil v polfinale, kjer ga čaka dvoboj s kvalifikantom Aslanom Karacevom.