Đoković znova premagal tudi wimbledonsko publiko (VIDEO)

Grand Slam 15. Jul 20237:53 5 komentarjev
Foto: Profimedia

Srbski teniški as Novak Đoković bo jutri proti Carlosu Alcarazu lovil še svoj osmi naslov na wimbledonski sveti travi. Njegova pot do finala je minila brez težav, a znova tudi brez podpore angleškega občinstva, ki mu je 36-letni Srb včeraj znova poslal jasno sporočilo, kdo je gospodar njihove 'svete trave'.

Da wimbledonska publika ni naklonjena Novaku Đokoviću, ni posebna novica. Srbski teniški as se je s tem že zdavnaj sprijaznil, še več, dejal je, da ga takšne stvari še podžgejo in dodatno motivirajo.

A nekaj je navijanje, spet drugo pa nesramnost. Rekorder po številu osvojenih ‘grand slamov’ je včeraj brez večjih težav v polfinalu Odprtega prvenstva Anglije ugnal Italijana Jannika Sinnerja (3:0 v nizih (6:3, 6:4, 7:6), Italijan je bil konkurenčen le v tretjem nizu, v katerem je imel na Novakov servis tudi dve zaključni žogici za zmago v njem.

Novak Đoković
Foto: Profimedia

Sijajen odgovor provokatorjem

Toda 36-letnik je dokazal, zakaj spada med največje vseh časov. Obe zaključni žogici je ubranil in osvojil igro ter vse skupaj nadaljeval do osvojenega niza. Zdržal je tudi pritisk navijačev, eden izmed njih je celo zaploskal, ko je srbski teniški igralec zgrešil prvi servis, kar seveda ne spada v teniški bonton.

Đoković je provokatorju najprej zaploskal, po zmagi v igri pa mu poslal zelo jasno sporočilo, kaj si misli o njegovi potezi.

“Tretji niz je bil najtežji, dogajalo se je marsikaj, tudi interakcija s publiko. Uspel sem ostati miren, a sem jim moral poslati neko sporočilo. Verjamem, da so to razumeli,” je po dvoboju za kolege iz srbskega Sportkluba situacijo pokomentiral Novak Đoković.

Jutri branilca naslova čaka teniška poslastica, finale Wimbledona s Carlosom Alcarazom. V živo ekskluzivno na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje