Emma Raducanu občutila nepredvidljivost ženskega tenisa

ATP 9. Okt. 202110:34
Delite:
Razočarana Emma Raducanu. Foto: guliverimage

Emma Raducanu, prvakinja Odprtega prvenstva ZDA, je izgubila prvi obračun po senzaciji v New Yorku. V prvem krogu Mastersa v Indian Wellsu je bila od njeg boljša Belorusinja Aleksandra Sasnovič, 111. igralka sveta.

Mlada Britanka tako potrjuje nepredvidljivost trenutnega ženskega tenisa, kjer lahko vsaka tenisačica premaga vsako. Aleksandra Sasnovič je bila namreč boljša 6:2 in 6:4, dvoboj je trajal slabo uro in pol.

V ženskem delu turnirja so se v drugi krog zanesljivo uvrstile nekatere izmed favoritinj. Druga nosilka Poljakinja Iga Swiatek je s 6:1 in 6:3 premagala Hrvatico Petro Martić, napredovala je tudi četrte nosilka Elina Svitolina.

V kazahstanskem dvoboju je nižje postavljena Julija Putinceva presenetila 13. nosilko turnirja Jeleno Ribakino s 6:2 in 7:6, Petra Kvitova pa je z dvakrat po 6:2 zanesljivo opravila svojo nalogo.

Musetti nadaljuje s slabo formo

V moškem delu turnirja nismo videli večjih presenečenj, najbolj v oči bode izjemno slaba forma mladega Italijana Lorenza Musettija. Slednji je na Odprtem prvenstvu Francije v četrtem krogu dodobra namučil Novaka Đokovića in izgubil šele po petem nizu. Ob tem je zapravil prednost z 2:0 v setih. Tokrat je bil boljši Albert Ramos, ki je sicer višje na ATP lestvici od Musettija.

Komentari

Vaš komentar