Federer: Mislim, da ne potrebujem več tenisa

Grand Slam 11. Jul 202220:42 > 21:58 1 komentar
Roger Federer, foto: Friso Gentsch/dpa via AP.

Roger Federer je v pogovoru za nizozemske medije po koncu Wimbledona jasno nakazal, da se bliža zaključek njegove športne poti. Letos ima v načrtu igranje na Laverjevem pokalu in potem še na domačem ATP turnirju v Baslu.

Federer je neaktiven že več kot 12 mesecev, potem ko je lani v Wimbledonu izpadel v četrtfinalu.

Od igranja ga je oddaljila poškodba in posledična operacija kolena. Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice je danes prvič po letu 1997 brez uvrstitve na ATP lestvici. V pogovoru za nizozemski časnik Algemeen Dagblad je spregovoril o življenju po koncu kariere.

Drugačne prioritete

“Pripravljen bom na upokojitev, ko pride čas za to. Rad imam zmage, toda če nisi več konkurenčen, potem je pač bolje odnehati. Mislim, da ne potrebujem (več) tenisa. Zadovoljen sem z majhnimi stvarmi, kot recimo s tem, da moj sin kaj naredi prav, ali pa hčerka domov pride z dobrimi ocenami,” je med drugim dejal Roger.

Švicar je med drugim dejal, da je tenis del njegove identitete, ne pa v celoti: “Še zmeraj bi bil rad uspešen in v svojo službo vlagal veliko energije. Včasih celo preveč. A to lahko počnem tudi izven športa. Profesionalna kariera ne more trajati vekomaj, s čimer ni čisto nič narobe.”

Foto: Elise Amendola – AP via Guliverimage

Švicar priznava, da mu je bilo letos kar malce čudno spremljati Wimbledon, potem ko je tam nepretrgoma nastopal vse od leta 1998 dalje.

“Ampak morate vedeti, da sem v preteklosti toliko časa ‘živel v kovčku’, da prija imeti več miru in biti na enem mestu dlje. Življenje teniškega profesionalca je marsikdaj zahtevno, še posebej, če imaš majhne otroke,” je še povedal Federer.

Ena izmed ikon tenisa se na igrišča vrača čez dva meseca, ko bo reprezentanci Evrope pomagal osvojiti še peti zaporedni naslov v Laverjevem pokalu proti ekipi (preostalega) Sveta. 40-letnik bo nato zaigral še na oktobrskem turnirju serije ATP 500 v Baslu.

Bosta to njegovi zadnji dejanji?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje