Francoz podprl Đokovića: Svoboda pomembnejša od vsega

ATP 16. Feb 202214:57 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Novak Đoković je trenutno edini teniški igralec med najboljšo stoterico na ATP lestvici, ki se ni cepil proti virusu covid-19, potem ko sta iz elite izpadla notorična nasprotnika Američan Tennys Sandgren in Francoz Pierre Hugues Herbert.

Đoković je v nedavni izjavi za BBC priznal, da je pripravljen izpustiti turnirje velike četverice, če bodo tamkajšnje države za prihod na prizorišče od njega zahtevale cepljenje proti novemu koronavirusu.

“Svoboda je močnejša od tenisa ali česar koli drugega. Moram priznati, da sem se našel v Đokovićevem pogovoru. Veliko spoštovanje do stališča, ki ga je zavzel. Ima svoja prepričanja, kar si zasluži poklon,” je bil nad intervjujem navdušen Herbert.

Teniški igralec s petimi naslovi na turnirjih velike četverice, vse je osvojil med dvojicami, je na Odprtem prvenstvu Avstralije prav tako manjkal, saj se ni želel cepiti. Pred tem je za francoski Le Parisien izjavil, da bi to morala biti odločitev vsakega posameznika.

Norčavi Irci

Nizkocenovni letalski prevoznik RyanAir se je po intervjuju Đokovića za BBC malce ponorčeval iz Srbove izjave oziroma stališču do cepljenja, ko je dejal: “Načeloma nisem proti cepljenju, bom pa žrtvoval naslove, če bi se za ceno tega moral cepiti.” Zapisali so: “Nismo letalski prevoznik, mi samo vozimo letala.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!