Nova prijatelja tokrat tekmeca v finalu Wimbledona

Grand Slam 10. Jul 20229:05 > 9:17 0 komentarjev
Đoković in Kyrgios vadita pred obračunom v finalu Wimbledona. Foto: REUTERS/Toby Melville via Guliverimage

Pred nami je še zadnje dejanje letošnjega turnirja v Wimblednu. Finale med Novakom Đokovićem in Nickom Kyrgiosom bo prava poslastica. Temperamenta tenisača sta pred dvobojem dobro razpoložena, ob tem pa kujeta novo prijateljstvo.

Nick Kyrgios je namreč na svojem Instagram profilu objavil zapis novinarja Sportkluba Saše Ozma, ki je na Twitterju zapisal pogovor obeh finalistov. Đoković je Kyrgiosu dejal, da je Avstralec potreboval pet let, da je o Srbu povedal nekaj lepega. Kyrgios mu je nato odvrnil, da ga je branil, ko je bilo to najbolj pomembno (na Odprtem prvenstvu Avstralije). Novak pa je dodal: “In to cenim.”

Foto: zajem zaslona

Temperamentni Avstralec je ob tem šaljivo zapisal: “Očitno sva zdaj prijatelja?” Đoković mu je odgovoril: “Če me povabiš na pijačo ali večerjo, sprejmem. Zmagovalec finala časti.”

Kyrgios je dejal, da imata z Đokovićem posebno prijateljsko razmerje. “Kar je čudno, saj se pred časom nisva razumela. Bil sem eden izmed redkih tenisačev, ki sem se postavil zanj ob drami na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije. Mislim, da sem tam dobil njegovo spoštovanje.”

“Zdaj si piševa preko družbenih omrežij, kar je zelo čudno. Novak mi je ta teden napisal: Upam, da se vidiva v nedeljo,” je še dodal Kyrgios.

Zanimiva je predvsem statistika njunih dvobojev. V karieri sta odigrala dva medsebojna obračuna, oba pa je dobil Avstralec. Dvakrat sta se srečala leta 2017, v Indian Wellsu in Acapulcu, Kyrgios pa Đokoviću ni prepustil niti enega niza. Po petih letih se bosta končno spet srečala, in to na največjem teniškem odru na svetu: na sveti travi Wimbledona. Srb se bori za svoj 21 naslov na turnirjih za Grand Slam, medtem ko njegov tokratni nasprotnik lovi svojega prvega.

Današnji finale bo ob 15. uri, v živo si ga lahko ogledate tudi na kanalu Sportklub 1.