Novak skrušen in razočaran: Ko se glava ohladi, bom videl, kako naprej

Grand Slam 26. Jan 202410:23 1 komentar
FOTO: Profimedia

Novak Đoković je bil po porazu v polfinalu Odprtega prvenstva Avstralije proti Janniku Sinnerju (1:6, 2:6, 7:6 in 3:6) vidno potrt, a je brez oklevanja odgovarjal na vsa vprašanja novinarjev. Tudi na tista, ki so bila nekoliko bolj neposredna.

Vidno razočaran, samokritičen, a vseeno odprt za diskusijo ter poln hvale na račun nasprotnika.

Tako bi lahko opisali novinarsko konferenco Đokovića po enem izmed res redkih porazov, ki si jih je Beograjčan v karieri privoščil na Rod Laver Areni.

Po koncu sezone v pokoj?

“Pred tekmo sem počel tiste stvari, ki jih po navadi delam ob pripravi. Na to, da sem odigral tako kot pač sem, je vplivalo več dejavnikov, predvsem pa se ne slepim: celoten turnir nisem bil na svoji najvišji ravni,” je dejal Srb ter nadaljeval: “Dejstvo je, da sem igral proti Sinnerju, ki je v strašni formi, narekoval je ritem igre, malce so bili tudi pogoji drugačni, večinoma sem tu zaključne tekme turnirja igral zvečer. Veliko je stvari, bi bilo pa neumno, da iščem izgovore. Nadigral me je, odigral brez napake, to je to. Čestitam mu.”

FOTO: Profimedia

Sledil je komentar, po katerem je dvorana zastrigla z ušesi. “Ne vem, kako se bodo zadeve odvijale. Ko gre igralec z igrišča poražen, je glava še vroča, boriš se s tem, da ostaneš razumen, se pa v možganih dogajajo številne neracionalne zadeve. Ko se bom umiril, bom zastavil prihodnost, se odločil, katere turnirje nameravam igrati. Obljubil sem si, da sezono odigram do konca, to je prioriteta – največji turnirji in OI,” je 24-kratni zmagovalec največjih turnirjev nekoliko namignil na poigravanje z mislijo na skorajšnji športni pokoj.

Eden izmed novinarjev je Đokovića povprašal, če je to pač raven tenisa, s katero se bo moral sprijazniti pri svojih 36 letih.

Novak je odgovoril: “Bomo videli, ne vem. Vseeno imam še zmeraj kar visoka pričakovanja za ostale turnirje velike četverice in olimpijske igre. To je šele začetek sezone, je pa res, da se na občutek izgubljanja na prvem vrhuncu sezone težko privadim, saj sem sezono v Melbournu po navadi začel s turnirsko zmago. A to še ne pomeni, da smo na začetku mojega zatona.”

Naslednji turnir Đokovića predvidoma čaka na tekmovanju serije 500 v Dubaju konec februarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje