Novinar obtožil Nadala: Imate posebno obravnavo

Grand Slam 31. Avg 202214:30
Delite:
Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane.

Španski teniški igralec Rafael Nadal je v prvem krogu OP Združenih držav Amerike s 3-1 v nizih slavil proti avstralskemu nasprotniku Rinkyju Hijikati. Po koncu srečanja je moral odgovarjati tudi na neprijetno vprašanje enega izmed novinarjev.

Hijikata, ki je dobil posebno vabilo organizatorja, je “padel” po treh urah in 12 minutah.

Nadal ga je porazil z rezultatom 4:6, 6:2, 6:3 in 6:3, potem pa v konferenčni sobi zraven Arthur Ashe Arene presenečen dobil vprašanje novinarja, ki ga je posredno obtožil, da ima od sodnikov posebno obravnavo: “Čeprav nenehno kršite pravilo maksimalnih 25 sekund med posameznimi točkami, ko morate biti pripravljeni na začetni udarec, res redko dobite kazen. Zdi se, kot da so sodniki do vas bolj prizanesljivi v primerjavi z ostalimi tekmovalci.”

“Je to šala?”

Novinar je dodal, da je takšnemu mnenju prikimal in ga med prenosom omenil bivši teniški igralec, ameriški komentator John McEnroe.

Nadal se je namreč nasmehnil, potem vztrajal, da novinar postavi še eno vprašanje, nato pa mirno in z nasmeškom odgovoril: “To je šala! (smeh) Ne strinjam se, da me sodniki ščitijo bolj, kot ostale. Nikoli nisem dobil kazni za lomljenje loparja ali kakšne podobne ekscese. Dejstvo je, da se intenzivno potim, odkar pa se je začela pandemija, nam pobiralci žogic ne prinašajo brisač in si jo moram iti iskat sam. Ko je ta na drugi strani igrišča, se zavedam, da bodo verjetno nastopile težave.”

“Me pa sodniki čisto vsakič opozorijo, kadar prekoračim dogovorjenih 25 sekund,” je še dodal rekorder po številu osvojenih turnirjev velike četverice.

 

Komentari

Vaš komentar