Guinnessova rekorderka ‘Kata’ še ni rekla zadnje

Tenis 3. Sep 202111:56 > 12:21 0 komentarjev
Minas Panagiotakis/Getty Images Sport

Približuje se vrhunec letošnjega teniškega dogajanja v Sloveniji, portoroški WTA turnir serije 250, kjer pa Katarina Srebotnik ne bo nastopila med dvojicami.

To pa ne pomeni, da bo nekdanja zmagovalka mladinskega Wimbledona pri svojih 40 letih sklenila svojo bogato kariero. “Katarina je na začetku leta staknila in prebolela Covid-19, kasneje pa se ni uspela spraviti v želeno formo, zato na turnirjih raje ni nastopila. Zaenkrat še ni rekla, da bo zaključila,” so za Sportklub povedali iz njenega tabora.

Izvedeli smo tudi to, da bo Srebotnikova vseeno obiskala portoroški turnir. “Prišla bo ob koncu tekmovanja in s strani WTA prejela nagrado, saj se je vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov,” sporočajo s Teniške zveze Slovenije.

Srebotnikova se je v knjigo rekordov vpisala s tem, ko je kot prva (in za zdaj tudi edina) tenisačica zmagala na krstnih nastopih turnirjev tako med posameznicami, dvojicami, kot tudi v mešanih parih. Leta 1998 je na svojem prvem WTA turnirju dvojic skupaj s Tino Križan pokorila konkurenco v Makarski, leto kasneje se je v Oeirasu pri 18 letih okitila s prvim naslovom med posameznicami, nato pa istega leta osvojila še Roland Garros z Južnoafričanom Pietom Norvalom.

V konkurenci parov bo Slovenijo na portoroškem prazniku tenisa zastopal par Andreja KlepačTamara Zidanšek, med posameznicami bosta čast poleg Zidanškove branili še Kaja Juvan in Polona Hercog, danes pa bo znano tudi to, katerim dekletom gredo posebna vabila organizatorja.

Katarina Srebotnik, Foto: Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!