‘Hvala za čestitke, a naša zgodba še ni končana’

Grand Slam 8. Jun. 202119:36
Delite:
Twitter

Po izjemnem uspehu Tamare Zidanšek na Odprtem prvenstvu Francije smo poklicali v Pariz in dobili potrditev, da je ekipa trenutno najbolj "vroče" slovenske teniške igralke prepričana tudi v četrtkov uspeh.

Hvala za čestitke, a želim poudariti, da tukaj posla še nismo opravili do konca. Poznam kakovost in mentaliteto Tamare in menim, da je na pravi poti za dokazovanje, česa vsega je še sposobna. Jasno, da sem se trenutka ob zadnji žogici razveselil, a po desetih minutah sem se v mislih že začel poigravati z naslednjim obračunom,” nas je iz francoske prestolnice pozdravil trener Zidanškove, Marjan Čuk.

Tekmo med potencialnima tekmicama Zidanškove si je skoraj v celoti ogledal na tribuni, že danes bo s svojo ekipo podrobno analiziral tekme Anastazije Pavljučenkove proti igralkam, ki imajo podoben slog, kot njegova varovanka.

POVEZANO

Današnje srečanje je bilo tako fizično, kot psihično izjemno naporno. Na močno zarotirane žoge je morala Tami odigrati perfektno. Če je bila malce prepočasna, ste lahko videli, kako ji je žogica kar pobegnila, saj skače in ti beži. Da pariraš takšni nasprotnici, moraš biti res maksimalno zbran, osredotočen in ves čas premikati noge,” je današnji četrtfinale pokomentiral Čuk.

Nato smo na telefonsko linijo dobili tudi pariško junakinjo, Tamaro Zidanšek. “Danes je bila takšna tekma, ki me je res utrudila, saj je šla v distanco, toda vseeno bi izpostavila mentalno plat za še bolj pomembno. Obe sva vedeli, da imava edinstveno priložnost. Zadovoljna sem s tem, kako sem odreagirala v ključnih trenutkih in ohranila mirno glavo,” je pogovor za Sportklub načela 23-letna Konjičanka.

Uspelo nam jo je nasmejati, ko smo dejali, da je njen psiholog Matej Lunežnik postal zvezda družbenega omrežja Twitter. “Haha, ta posnetek sem videla. On ogromno pripomore k temu, da sem zdaj, kjer pač sem. Zaslužen je za to, da ostajam zbrana, da si upam igrati tudi proti najboljšim in na največjih svetovnih odrih prikažem najboljši tenis. Matej je legenda, brez njegove sproščenosti vzdušje v ekipi ne bi bilo tako dobro.”

Od ponedeljka najvišje uvrščeno slovensko igralko smo povprašali tudi o bližnjem srečanju z Novakom Đokovićem v prostorih pod tribunami osrednjega stadiona v Parizu. “Nole je rekel, da si je tekmo ogledal in mi čestital, dodal ‘vsa čast’, potem pa pogovor napeljal na pogoje. Zanimalo ga je, kako vroče je bilo…

Zidanškova je za konec dejala, da se danes še ne bo obremenjevala s svojo nasprotnico v polfinalu: “Preostanek dneva bo namenjen regeneraciji in temu, da vsaj malo uživam v občutkih zmage. Vam pa lahko izdam, da si v grobem predstavljam, kako naj se je lotim. Ima dobre udarce z obeh strani, kar pomeni, da bo od mene odvisno, koliko ji bom pustila prihajati do žoge, kaj več v zvezi s taktiko pa bomo z ekipo razdelali jutri, ko se usedemo in pogovorimo.

 

Komentari

Vaš komentar