Incident v Londonu: Pritekel na igrišče in se zažgal

ATP 23. Sep 202218:45 > 18:51
Foto: Shaun Brooks via Guliver

Navijače, ki so si ogledali obračun med Stefanosom Cicipasom in Diegom Schwartzmanom na Laverjevem pokalu, je šokiral podnebni protestnik, ki je stekel na igrišče in se zažgal.

Oseba je kričala v bolečinah, medtem ko je njegovo roko zajel ogenj. Hkrati so neverjetni videoposnetki in fotografije zaokrožili po spletu.

Nato je protestnik popolnoma mirno sedel, medtem ko je varnostna služba stekla na kraj dogodka. Ko so pogasili preostale plamene, so varnostniki ob glasnih žvižgih pospremili protestnika z igrišča.

Foto: AP Photo/Kin Cheung via Guliver

To ni prvi športni dogodek, ki je bil letos tarča protestnikov. Tudi tokrat je šlo za protestnika proti podnebnim spremembam, saj je na majici nosil napis “Prepovejte zasebna letala v Združenem kraljestvu”. Podoben incident se je pred kratkim zgodil tudi na Goodison Parku.

Med polfinalom odprtega prvenstva Francije med Casperjem Ruudom in Marinom Čilićem se je nekdo privezal na mrežo.

S petkom se je začel Laverjev pokal, ki bo v londonski areni O2 potekal do nedelje. Na turnirju se bo ekipa Evrope pomerila s proti ekipi Sveta v velikem teniškem spektaklu.

To bo zadnji turnir ATP za Rogerja Federerja, potem ko je napovedal svojo upokojitev. Federer se bo danes zvečer v moški dvojicah z Rafaelom Nadalom pomeril proti Američanoma Francisom Tiafoejem in Jackom Sockom.